Най-важното за кабинета е да се осъществи програмата, която обявихме

...
Най-важното за кабинета е да се осъществи програмата, която обявихме
Коментари Харесай

Денков: Причините да се иска оставката на Петър Тодоров са изцяло професионални

Най-важното за кабинета е да се реализира програмата, която обявихме и да се одобряват нужните за това закони в Народното събрание, измежду които е бюджетът, казапремиерът акад. Николай Денков. Според него към този момент има резултати след признатите промени в Закона за отбрана от домашното принуждение и Наказателния кодекс, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

За да работи умерено държавното управление са значими и връзките сред водачите на партиите, които го поддържат, добави Денков. Според него измежду аргументите за напрежението сред ръководещите са идните локални избори, само че и фактът, че към този момент не се организират срещите сред водачите, които преди лятната почивка са били всяка седмица и на които са били взимани решения по общи стратегически въпроси.

Всяка кадрова смяна е обвързвана с избрани упования, само че не се реализира под напън извън, изясни министър председателят. Той беше безапелационен, че не желае в работата му да се бъркат хора, които са отвън Министерски съвет, както и на министрите да звънят водачи на партии в опит да им оказват напън.

Николай Денков още веднъж съобщи, че не се е срещал с Алексей Петров.

По мотив проблема с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, Денков разгласи, че аргументите да се желае оставката на Петър Тодоров са напълно професионални и добави, че досега във вътрешното министерство няма политически назначения.

Според министър-председателя има проблем с пълномощията на служебните държавни управления. Той сподели, че за 11 месеца работа на тези кабинети са били заменени седем хиляди души в администрацията, част от тях на високи постове. Това е работа на един постоянен кабинет, безапелационен беше Денков.

По мотив връзките с президента, министър председателят сподели, че офанзивите от президентството са почнали още преди да бъде формирано държавното управление. " През цялото време от президентството има опити първо да не бъде формирано, а по-късно и да бъде свалено това държавно управление ", сподели още Николай Денков.

Министър- ръководителят удостовери, че няма причина токът за семействата да се усили през идната година, а след излизането на свободния пазар – вероятно единствено с няколко %. Формулировката „ енергийно небогати “ влиза в Народното събрание до дни, добави министър председателят.

По мотив Плана за възобновяване и резистентност, в който е заложено бъдещето на въглищните централи у нас, Николай Денков разгласи, че поради неналичието на каквито и да е дейности от страна на служебния кабинет, страната към този момент е изгубила 200 милиона лв.. Под риск са 1,4 милиарда лв., в случай че до края на месеца не бъдат импортирани и признати нужните закони. В процеса по взимане на решения са включени и синдикатите, с които да се реши бъдещето на хората, които сега работят в тези централи, сподели още Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР