Най-важното е служебното правителство да успокои обществото и то да

...
Най-важното е служебното правителство да успокои обществото и то да
Коментари Харесай

Марин Райков: Най-важното е служебинят кабинет да успокои българското общество

Най-важното е служебното държавно управление да успокои обществото и то да повярва, че институциите ще намерят формулата да превъзмогване на недоверието, което пораства.И съм уверен, че ще излезем от тази обстановка. Това предложи някогашният длъжностен министър председател, 2013 година, Марин Райков в изявление пред БНР.

" Служебният кабинет би трябвало да продължи да работи по Шенген и еврозоната.Няма да вляза във вътрешнополитически мнения, като дипломат не съм го правил, няма и в този момент да го направя. " - сподели Райков, посланик на България в Лондон.

Според него свадите у нас имат отрицателен резултат върху облика на българските институции и метода на действие.

" Не мога да кажа, че протичащото се отнася удобно на досиетата за Шенген.На този стадий не съм видял публична реакция, само че тези процеси, без подозрение се наблюдават. Основният проблем е по какъв начин действат нашите институции.В демократична страна като България с обичаи се чака институциите да намират решение на тежкитепредизвикателства. Не може да няма отражение върху оценките по нашата подготвеност по досиетата Шенген. " - предизвести дипломът.

И напомни, че актуалната политическа обстановка му наподобява на онази преди 10 години, когато той става длъжностен министър председател:

" Важно е методът, по който министър председателят работи, дали ще успее да успокои българското общество.Преди 10 години отново беше същата степента на напрежението и тогава имаше хора, които се палеха по улиците. "

Марин Райков разяснява, че " всеки длъжностен кабинет е повече или по-малко уединен, а този рискува да е по-самотен от предходните, тъй като всички политически сили се дистанцират от него ".

" За първи път рецензиите започнаха още преди служебният кабинет да се закълне,това е невиждано. Ние също бяхме с едно чувство на известна самотност като се изключи последните дни, ние нямахме парламент.В този случай целият кабинет и министрите ще бъдат директно следени и следени от Народно събрание. Тази разлика по никакъв начин не е дребна. " - разяснява дипломатът.

" Тази акция рискува да бъде много цялостна с компромати и предпочитание за основаване на напрежение, това се вижда занапред.Няма метод това да не се отрази на работата на служебното държавно управление и то би трябвало да прояви хладнокръвие,и с съответни стъпки да покаже, че всевъзможни офанзиви са неоснователни. " - предизвести Райков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР