Най-важното е при очакваната усложнена метеорологична обстановка да не допуснем

...
Най-важното е при очакваната усложнена метеорологична обстановка да не допуснем
Коментари Харесай

Главен комисар Николов в Ловеч: Агенцията по предотвратяване на градушките е в пълна готовност

Най-важното е при предстоящата усложнена метеорологична конюнктура да не допуснем жертви.

Това съобщи шефът на Групово дело "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов в Ловеч, съобщи Българска телеграфна агенция. Поводът за визитата му бе прогнозата за обилни и интензивни превалявания и гръмотевични стихии, предстоящите количества са 50-65 литра на квадратен метър. Към 15.00 часа се планува внезапно утежняване на ситуацията, като за Ловеч е разгласен оранжев код. Николов участва и на авансово събрания Областен съвет за понижаване на риска от бедствия към Областния шеф.

Агенцията по попречване на градушките е в цялостна подготвеност. "Запознат съм с готовността на структурите на Министерство на вътрешните работи - Областната дирекция и Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Там нямам подозрение. Идеята е да заостря вниманието, тъй като най-важното е да не допуснем жертви. Каквото сме съумели да създадем във връзка с предварителната защита, сме създали ", сподели основен комисар Николов.

Според него в този момент е значимо, при усложняване на ситуацията, сериозните сектори да бъдат следени, информацията да се обработва бързо и при нужда да бъде взето решение неотложно за изтегляне на хората, с цел да няма потърпевши и починали. "По отношение на вредите застрахователи и държавният бюджет ще оказват помощ ", където е допустимо, добави още той.

По думите му няма сериозни обстановки в страната след последните превалявания. Обстановката се възстановява. Нивата на реките и язовирите са в границите на допустимото, като непрекъснато се следят. "Най-важното, което би трябвало всички ние да разберем, че нашият метод би трябвало да бъде завъртян от реакция към предварителна защита, да бъдем подготвени, да предприемем нужните инженерно-технически решения, да премахнем предпоставките за пораждане на бедствия, а тези, които не можем, да реагираме с добре подготвени хора и добре планувани ограничения ", уточни Николов.

Той посъветва хората да наблюдават националните или районни медии, където ще получат информация за ситуацията и инструкции при бедствена обстановка.

Относно пожара в Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 " основен комисар Николай Николов съобщи, че на място са застрахователите, които би трябвало да оценят вредите. При добра организация се чака до края на годината да бъде възобновено производството на блок 8. Няма заплаха от замърсяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР