Най-важното е, че сме готови на всички летища, на всички

...
Най-важното е, че сме готови на всички летища, на всички
Коментари Харесай

Антон Златанов за Шенген: Готови сме на всички летища и морски гари да работим по новите правила

Най-важното е, че сме подготвени на всички летища, на всички морски гари, да работим по новите правила от среднощ. Това сподели за Нова телевизия шефът на " Гранична полиция " - основен комисар Антон Златанов по отношение на обстоятелството, че от среднощ страната ни публично ще стане част от Шенгенското пространство по въздух и вода.

„ Процесът ще бъде доста по-бърз, когато се прибираме от страна от Шенгенското пространство ”, сподели още Златанов.

Според Златанов чиновниците на " Гранична полиция " ще продължат с инспекциите на инцидентен принцип на лица, които имат подозрително държание. Той разяснява и по какъв начин ще пътуват родителите с деца при новите правила:

" Ако единият родител не желае детето му да пътува, има своите права да го съобщи. Първо той може да откаже да се издаде документ за пътешестване на детето - паспорт. Ако към този момент му е публикуван подобен, единият родител има право да подаде молба в съда по местоживеене и той автоматизирано издава възбрана за пътешестване на това дете. Ако другият родител се опита да го изведе отвън страната, това към този момент ще бъде закононарушение ", съобщи Златанов.

Той увери, че не престават напъните за приемането ни в Шенген и за сухопътните ни граници. Златанов сподели, че е усъвършенствана работата по българо-гръцката граница. Той сподели, че са си дали предел да не се чака повече от 40 минути при пътуването ни към Гърция.

Златанов сподели, че има 6500 опити за прекосяване на границата с Турция от незаконни мигранти, което е спад от 3 пъти по отношение на първите 3 месеца на предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР