Най-важното е, че следващата година България ще влезе в Шенгенското

...
Най-важното е, че следващата година България ще влезе в Шенгенското
Коментари Харесай

Идната година сме влизали в Шенген

Най-важното е, че идната година България ще влезе в Шенгенското пространство, работейки с Нидерландия и Австрия. С президента на Румъния ще повдигнем още веднъж въпроса за Шенген, който за доста хора звучи нереално, само че той е значим за развиването на страната ни. Това е битка за нашето достолепие, тъй като България постоянно е била неразделна част от културно-историческото развиване на Европа. Крайно време е да заемем полагащото ни се почтено и равноправно място в европейското семейство.

Това разгласи президентът Румен Радев, който е на срещата на върха на водачите от Европейски Съюз в Брюксел.

По думите му на срещата на върха той ще изиска от водачите ангажиране с ясни времеви периоди и доста точни критерии за присъединението ни към Шенген.

Искаме прецизен период за приемането на България в Шенген и той да бъде необратим.  Октомври е най-късната дата и цел, която си слагаме. Ще създадем всичко допустимо този период да се форсира. Зависи доста от това дали българският парламент ще одобри през януари два значими закона – антикорупционният закон и за отговорност на основния прокурор, сподели Радев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР