„Най-важно е учителите да имат стимул, а българските деца да

...
„Най-важно е учителите да имат стимул, а българските деца да
Коментари Харесай

Васил Божков каза кои управленски практики трябва да прекъснат

„ Най-важно е учителите да имат тласък, а българските деца да желаят да учат и след довеждане докрай да имат реализация”. Това съобщи Васил Божков, идеолог на партия „ Българско лято” и лидер в листите на 23 и 25 МИР в София на идните избори по време на видеоразговор с специалистите Ирина Якимова, Мирослав Николов и Валери Младенов, с които бяха показани целите, на заложени в образованието, младежките политики и спорта.

Програмата се основава на създаване на напълно нов модел на просветителната ни система. Основата на промяната е актуализиране на образователните стратегии и унищожаване на делегираните бюджети в областта на образованието и на финансиране на образователните заведения на база броя деца и младежи в тях. Ще се работи за облекчение на работата на учителите от административни отговорности. И нещо доста значимо: залага се на въвеждане на единни правила за образуване заплащането труда на учителите с обективно отчитане на професионалния им опит и насъбрания стаж. Ще се одобряват стандарти за справедлива оценка на качеството, както на положения от учителя труд, по този начин и на знанията на младежите.

„ Спортът е доста значим: здрава нация-здрави хора”, сподели Васил Божков и формулира бъдещата политика в тази сфера:
„ Основата е всеобщият спорт, който ще бъде развиван, като страната ще построява всевъзможни уреди, а старите ще бъдат ремонтирани. Ще се залага и на високото спортно майсторство. Колкото повече всеобщ спорт има, толкоз повече триумфи ще имаме на интернационалната сцена”.

От заложената стратегия излиза наяве, че спортът ще бъде изчистен от „ калинките”, като няма да бъдат допускани шефове и треньори, които нямат нужните умения и обучение.

Божков разяснява и някои управнически практики, които съгласно него би трябвало да се пресечен - да се поддържат случайно спортисти, когато те надигнат глас против неналичието на финансиране или едва ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР