Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Новият

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Новият
Коментари Харесай

Три минути: Новият парламент се събира. Борисов пак поиска кабинет с ПП-ДБ. Русия готви заместител на Вагнер

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Новият парламент заседаваРусия готви сурогат на “Вагнер ”Как се води борбата за Бахмут
В сряда за пръв път заседава 49-ото Народно заседание. Първият тест за новия парламент ще бъде изборът на ръководител,. Следете новините на.

Големият въпрос е ще излъчи ли Народното събрание постоянно държавно управление. Бившият министър председател и водач на ГЕРБ партията му да образува съдружен кабинет с “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ), макар че те към този момент споделиха, че не биха подкрепили сходно държавно управление.

Бойко Борисов не се отхвърли да бъде народен представител за пръв път от години и сподели, че персонално ще взе участие в договаряния за ръководство сред партиите в Народното събрание.

от мястото си в Народното събрание. Тя беше определена за народен представител от ПП-ДБ, само че в този момент сподели, че желае да се концентрира върху акцията за локалните избори.
Насилието над дами
Въпреки обещанията на партиите в България по този начин и не се одобряват промени в Закона за битка с домашното принуждение. Това оставя дами като убитата Кристина Благоева без опция да получат действителна отбрана. с Юлия Андонова от фондация П.У.Л.С. и радиоводещата Надя Брайт.

Помните ли журналиста Димитър Пецов, който беше арестуван с дрога? Прокуратурата призна, че тя е подхвърлена и стартира да проверява кой го е направил. Оказва се, че това следствие е спряно, а пострадалият даже не е известен..

Национален фонд против три организации, които са получили държавно финансиране. Причините не се показват, само че новината идва след оповестена инспекция на мил шоу, извършено от една от организациите - “Сингъл степ ”.
Войната в Украйна
офанзивите си в Донецка област, заяви украинското командване. Основните старания на съветските военни са против Лиман, Авдиивка и Бахмут.

какво е разположението на силите в Източна Украйна.

За Бахмут се водят яростни сражения от месеци. Жертвите са хиляди и от двете страни. Боевете са за всяка къща. “Скачаха в окопите ни, хвърляха гранати по нас ”, споделят украински бойци, които водят война за града.

Нова съветска частна войска набира известност. Става въпрос за, основана от считания за непосредствен до Владимир Путин Сергей Аксьонов. Целта на Русия евентуално е да сътвори опция на частната войска “Вагнер ”, която да се бие в Украйна.

от началото на съветската инвазия в Украйна, заяви Организация на обединените нации. Ранени са над 14 000 души. Тези данни са единствено “върхът на айсберга ”, достъпът до зоните на бойни дейности е стеснен.

Русия и Украйна направиха. Сред освободените украински пленници има бранители на Мариупол и завода “Азовстал ”.
Изтичането на документи
Над 100 поверителни документа от американските служби, свързани директно с войната в Украйна, някои с гриф “Строго секретно ”, се появиха онлайн. Какви са документите, по какъв начин изтекоха и ще промени ли това хода на войната?

Репортерът на “Уолстрийт джърнъл ” Еван Гершкович е и би трябвало да бъде неотложно освободен, сподели в позиция Държавният департамент на Съединени американски щати. Журналистът беше задържан на 29 март и упрекнат в “шпионаж ”.

Един от най-активните вулкани в Русия, като изхвърли облак пепел и затрупа села. Има ограничавания за авиацията към съветския полуостров Камчатка.
Човек на деня
Той е прочут с хапливия си език и безпардонността си. Едновременно е доста обичан и доста ненавиждан в Холивуд. Твори в съвсем всички изкуства. се самоопределя като “екстремист даже в изкуството ”.

Следете всички вести на уеб страницата на. Може да изтеглите гратис и нашето приложение за или, с цел да не пропускате нищо значимо, и да станете част от общността на Свободна Европа във.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, препоръчайте го на другари и им изпратете.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР