Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Защо гърмят пушки в театъра. Кой университет гарантира най-висока заплата

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Репарации за УкрайнаСкандалът в Народния театърБрендън Накашима
одобри резолюция, с която приканва от Русия да бъде потърсена отговорност за нарушаването на интернационалното право с нашествието в Украйна, в това число и посредством изплащането на репарации.

Президентът освободения Херсон и даде обещание украинската войска да продължи напред. Той прикани за “мир за цялата страна ”.

Продължават да идват вести за разпада в съветската войска. Тази. Така наподобява " смъртната присъда " за изменничество измежду наемниците в съветската частна военна компания " Вагнер ".
Украинците в България
В България през днешния ден изтича срокът на програмата, по която украински бежанци са настанени в хотели по Черноморието. историята на три дами и споделя за какво те стачкуват и не желаят да се местят.

Министерството на образованието и Институт “Отворено общество ” показаха тазгодишния рейтинг на университетите. Може да - коя компетентност и в кой университет ще ви подсигурява най-успешно бъдеще.

Ако през днешния ден чуете изтребител в небето, да знаете че това е един от шестте F-2000 Typhoon, които патрулират над България. В понеделник и вторник те правят опознавателни полети.

Споделете какво мислите и вие. Може да публикувате вашето мнение на страницата ни във или да го изпратите на.
Всичко тече, нищо не се трансформира
Вече месец има нов парламент, само че мандат към момента не е връчен на първата политическа мощ, ГЕРБ. Втората - служебното държавно управление да внесе план за бюджет за 2023 година Днес ще имат среща по тематиката с “Възраждане ”, а на следващия ден с Движение за права и свободи и “Български напредък ”.

Не може да не е стигнало до вас, че в Народния спектакъл има скандал, в който основната дума е “ДПС ”. по какъв начин гръмна пушката, която от дълго време виси на стената.

България ще продължи да внася на ниска цена съветски нефт макар ембаргото на Европейски Съюз. Ще се отрази ли това на цените на горивата? Политиците оферират, които разказва Елица Симеонова.

Земеделското министерство ще ревизира оповестената от, че фамилията на председателката на Софийския апелативен съд Даниела Дончева е построило къща за посетители с европари.

в “Дневник ”, че Швеция също ще блокира приемането на България в Шенген, което Европейски Съюз би трябвало да разисква на 9 декември. Основният съперник на това обаче се назовава Нидерландия. това е по този начин.

Ако сте удовлетворени от този бюлетин, препоръчайте го на другари и им изпратете
Какво става със Зелената договорка
" Зелената договорка " на Европейски Съюз предизвика крайни реакции у публиката - от свръхположителни, само че свръхотрицателни. За да бъдат разбрани евентуалните резултати от нея, се изисква по-задълбоченото ѝ познаване, и изяснява за какво.

На остров Бали се организира първата среща сред президентите на Съединени американски щати и Китай. “Не бива да се употребява нуклеарно оръжие в Украйна ” - тази позиция е била подкрепна и от двамата, заяви Белият дом.

Препоръчвам ви и тази история от “Булевард България ”: Основателката на банкрутиралата компания Theranos да бъде наказана на 15 години затвор поради голямата лъжлива скица, в която бяха завлечени вложители от ранга на Рупърт Мърдок и Хенри Кисинджър.

Искате ли да получавате най-важното непосредствено в телефона си - елате в общността на Свободна Европа във.
Човек на деня
цялостен живот тренира тенис и тази година напъните му се отплащат. Той завоюва първата си купа от шампионат на ATP, доближи четвърти кръг в шампионат от Големия шлем, а преди дни завоюва шампионата за млади тенисисти Next Gen ATP. Затова е Човек на деня на Свободна Европа.

А легендата подари на папа Франциск копие на “Златната топка ”, която завоюва през 1994 година. Той беше в Рим за Мача на мира, който тази година е в памет на Диего Марадона.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР