Най-важната стъпка за модернизацията на съоръженията на Витоша е да

...
Най-важната стъпка за модернизацията на съоръженията на Витоша е да
Коментари Харесай

Герджиков: Трябва по-скоро да се актуализира плана за управление на ПП Витоша

Най-важната стъпка за модернизацията на оборудванията на Витоша е да бъде обновен Планът за ръководство на естествен парк " Витоша ". Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет /СОС/ Елин Герджиков на конференция.

 © Архив: Българска телеграфна агенция
Според него битката против актуализацията на проекта е отбрана на настоящия статут. Ако не се одобри новият проект, този притежател действително е бетониран там и не може да влезе различен вложител, сподели Герджиков. Той означи, че даже да има капиталов интерес, той не може да стане със настоящия проект за ръководство.

Новият проект не планува ново застрояване в планината - нито хотели, нито хижи, сподели Герджиков. По думите му ще се влага единствено в спортни уреди, ски писти и поддръжка. Приемането на новия организационен проект е опцията ние да подсигуряваме интереса на софиянци и модернизацията, построяването и подмяната на оборудванията, сподели Герджиков. Той показа и детайлности за приватизацията на общинското сдружение " Въжени линии ". Решението е гласувано на 26 юли 2007 година, а към този миг в СОС няма нито един представител на ГЕРБ - това е два месеца преди изборите за локална власт през 2007 година, сподели той. Договорът е подписан през декември 2007 година от тогавашния шеф на Агенцията по приватизация, сподели Герджиков и добави, че през декември към момента не е бил конституиран Новият контролен съвет от новия мандат, а е работил остарелият контролен съвет.

Председателят на СОС уточни, че осъществяването на контракта е проверявано от Агенцията за приватизацията от 2008 година до в този момент 11 пъти и не е установен нито един мотив за прекратяването му. В контракта не са планувани никакви съществени условия към купувача, уточни още Герджиков. Той добави, че единствено един път е открито несъблюдение на условието да се резервира личния състав. Още първата година е изпълнена капиталовата стратегия - да се вложат 500 000 лева През 2009 година е установено нарушаване от 60 работни места, налични са били единствено 47, и заради това е формиран акт и е наложена санкция от към 120 000 лева Последната инспекция е от 2017 година и всички отговорности са съблюдават, уточни ръководителят на СОС. Според него е трябвало да се запише в контракта приватизаторът не да резервира предмета на активността, а да прави услугата. Това към оня миг е било неточност, установи той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР