Най-важната съставка, за да имате най-вкусните маслени сладки, е маслото,

...
Най-важната съставка, за да имате най-вкусните маслени сладки, е маслото,
Коментари Харесай

Маслени сладки с глазура

Най-важната съставна част, с цел да имате най-вкусните маслени сладки, е маслото, несъмнено. За сладки с необикновен маслен, компактен усет, използвайте масло Lurpak®, направено от 100% свежо датско мляко. Защото положителната храна заслужава Lurpak®.

Необходими артикули:

200 г на стайна температура
350 г пресято брашно плюс в допълнение за поръсване
150 г кристална захар
1 жълтък от приблизително огромно яйце
1 ч.л. есенция от ванилия
300 г пудра захар за глазурата
1 с.л. вода за глазурата
хранителна багра в жълт, наследник и зелен цвят
сладкарски пош

Приготовление:
• Загрейте фурната на 180 градуса или на 160 градуса с вентилатор.
• С ръчен миксер или кухненски робот разбийте маслото и захарта до гладка примес.
• Добавете към и захарта жълтъка и екстракта от ванилия, а най-после прибавете брашното, с цел да получите тесто. Ако е лепкаво, прибавете още малко брашно.
• Извадете тестото върху набрашнена повърхнина. Разделете го на няколко по-малки части, с цел да ви е по-лесно да работите. С помощта на точилка разточете всяко от части с дебелина към 1/2 см.
• Изрежете фигури благодарение на формичка за бисквити, поставете ги върху застлана тава с хартия за печене. Отново разточете изрезките и повторете, до момента в който употребявате цялото тесто. Поставете ги в хладилника за 15-30 минути, с цел да се стегнат и да запазят формата си при печене.
• Печете на приблизително равнище за 10-14 минути или до момента в който се оцветят по краищата. Извадете от фурната и охладете върху решетка, преди да украсите с глазура.
• За да извършите глазурата, пресейте пудрата захар в купа и разбъркайте с няколко супени лъжици хладка вода, като добавите още вода, в случай че е належащо, с цел да се получи гъста паста.
• Разпределете пудрата захар по равно в три купички и по-късно я смесете с другите хранителни бои, тъй че да получите една зелена, една жълта и една синя глазура. Украсете маслените бисквити с цветната глазура благодарение на сладкарски пош.
• Оставете ги на решетка, с цел да стегне глазурата.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР