Най-важен е диалога със земеделците. Не бива под земеделци да

...
Най-важен е диалога със земеделците. Не бива под земеделци да
Коментари Харесай

Д-р Тренкова: Оставката на министъра на земеделието нищо не решава

Най-важен е разговора със земеделците. Не бива под земеделци да се схваща единствено едрите, а и по-малките. Хората не са удовлетворени, тъй като в тези договаряния до момента се пренебрегваха дребните селскостопански браншове и производители, а европейското законодателство е такова, че отива главно към зърнопроизводителите. 

Това разяснява пред Нова тв доктор Марияна Тренкова, правист.

Много е значимо това да се дефинира и на хората да им се изясни правната уредба, тъй като те не са длъжни да знаят. Затова тук е ролята на министъра с разговор, със срещи да направи по този начин, че да внесе едно успокоение, като на масата в министерство на земеделието всички да седнат и да стигнат до консенсус и да не се получават разгногласия, като от последните дни с митинги, които също така и не са мирни, добави тя. 

По принцип аз витнаги поддържам разнообразни митинги, тъй като в страната ни доста неща куцат. В случая със земеделците обаче аз съм по-критично настроена, тъй като земеделците и в Европа стачкуват, имат учредения, само че не артикулират вярно настояванията си. Това от една страна се отразява на обществото, тъй като ние не ги разбираме вярно какво тъкмо желаят, коментира Таня Скринска.

Реформи не се вършат толкоз с пари, колкото с темперамент и положителни решения. Трябва да има дълготрайни решения за всеки един бранш. Но виждам, че главно диалога на земеделците визира пари. Разбирам, че парите не са задоволителни, само че главната потребност е от промени, добави тя. 

Много е значимо земеделците вярно да формулират своите претенции. Накрая те се карат между тях, както и се случва, коментира Георги Захариев.

Оставката на министъра нищо няма да реши, разяснява Тренкова. 

Много е значимо земеделците да не бъдат третирани като елементарни търговци в договарянията. Министърът би трябвало да сплоти сектора, да направи обща среща сред всички, разяснява още тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР