Най-уязвимите групи от населението са хората, които нямат постоянни приходи.

...
Най-уязвимите групи от населението са хората, които нямат постоянни приходи.
Коментари Харесай

Ваня Григорова:Увеличението на линията на бедност няма да се отрази значимо на българските граждани

Най-уязвимите групи от популацията са хората, които нямат непрекъснати доходи. Пенсионерите имат. Това сподели икономическият консултант на КТ „ Подкрепа " Ваня Григорова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Тя означи, че единствените приходи, които са се нараснали, са точно пенсиите. Доходите от заплати като дял от общия размер на приходите в семействата понижава и това са публични обществени данни. Увеличението на пенсиите е обвързвано с високите заплати и осигуровки, уточни Григорова.

Увеличението на линията на беднотия няма да се отрази значимо на българските жители, счита тя. По думите й най-сериозно повишението ще се усети от хората с увреждания. „ С нищо друго линията на беднотия не е значима за българския жител. Защото тя не се отразява даже на обществените помощи. Най-големият проблем е доближаването на линията на беднотия до чистата минимална заплата ", сподели още тя.

Към момента няма механизъм, който да обвързва минималната пенсия с линията на беднотия, означи Григорова.

Прогнозата й за инфлацията е, че тя ще продължи да нараства. „ Със сигурност ще продължава да се усилва. Несигурността за цената на горивата се отразява на всички останали цени ", акцентира икономистът.

Григорова упорства да се откри стабилно решение за налични цени на горивата. „ Ако не - ще продължаваме да се чудим по какъв начин да компенсираме, а това не може да продължава безпределно. Ако ги няма обезщетенията, доста от българските компании ще би трябвало да затворят. От друга страна, безкрайното компенсиране не може да продължава ", уточни тя.

Според нея е невероятно въвеждането на диференцирани енергийни помощи за бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР