Най-успешният български тенисист Григор Димитров поиска да създаде академия на

...
Най-успешният български тенисист Григор Димитров поиска да създаде академия на
Коментари Харесай

Гришо поиска кортовете в Борисовата за тенис академия

Най-успешният български тенисист Григор Димитров изиска да сътвори академия на мястото на кортовете в Борисовата градина в София, които сега се стопанисват от федерацията. Той ще взе участие в състезанието за наем на оборудването, заяви близкият до първата ни ракета уебсайт tenniskafe.com.

Съоръжението е благосъстоятелност на държавното сдружение "Академика 2011 " (с принципал Министерството на младежта и спорта) и до момента се ръководи от Българската федерация по тенис под името "Български народен тенис център ".

Конкурсът е разгласен на 1 юли, документи се одобряват до 19 юли.

Максималният период за наема на тенис комплекса е 20 години, минималният изискван размер на капиталовата стратегия е 2,5 млн. лева, а началната конкурсна месечна цена на наема е 5500 лева

Тъй като в състезанието могат да вземат участие единствено клубове или федерации с 5-годишен опит в тениса, по тази причина Гришо ще кандидатства посредством Търговска колегия „ Хасково “.

Спортният комплекс в Борисовата градина е много привлекателен. Състои се от 13 червени корта, има постройка със съблекални, помещение за масаж, ресторант и състезателен магазин. Дванадесет стадиони са ситуирани в четири кафези по три терена, а централният корт е с трибуни за 1000 фенове. Площта на оборудването е 13 086 кв.м.

Още през 2017 година Григор разгласи концепцията си за Тенис академия, само че в родния си град Хасково. За задачата даже двата локални клуба се сплотиха, с цел да се употребява базата им на „ Юнак “ и на „ Кенана “. Малко по-късно Димитров срещна и президента Радев с концепцията си за своя академия. Сега обаче той очевидно е решил да я придвижи в София.

„ Очевидно Григор Димитров за следващ път ще бъде употребен в задочния спор сред мениджърския му екип и управлението на българската федерация по тенис “, разясниха от централата, която подсети, че в Центъра сполучливо се организират всички национални стратегии за развиване и разпространение на тениса в България, а също така там протича подготовката на националните ни състезатели от всички възрасти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР