Най-успешният български футболист Христо Стоичков мотивира и вдъхнови над 100

...
Най-успешният български футболист Христо Стоичков мотивира и вдъхнови над 100
Коментари Харесай

Христо Стоичков бе специален гост на младежкия форум Достойни за България

Най-успешният български футболист Христо Стоичков стимулира и въодушеви над 100 момчета и девойки, участници в младежкия конгрес " Достойни за България ", провел се в Младежкия дом в град Пазарджик. Освен носителя на " Златната топка ", гост-лектори по време на събитието бяха още олимпийската медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова, известният артист Мариан Бачев, ръководителят на Административен съд – Пловдив Мариана Шотева, кметът на Пазарджик Тодор Попов, президентът на волейболния Хебър Александър Иванов, президентът на Българската асоциация на спортните публицисти Найден Тодоров и Джузепе Ди Франческо - почетен консул на Република Италия в Пловдив. В проявата се включиха и представители на Националната гвардейска част.

Младежкият конгрес " Достойни за България " е съществена активност по плана на Сдружение " Младежки гвардейски отряди " - " Младите хора – Бъдещето на България – с неограничени благоприятни условия " с контракт № 25-00-20/10.07.2023, който се реализира с финансовата поддръжка на Национална стратегия за младежта (2021-2025), Тематично направление - " Неформално образование за придобиване на умения и основни компетентности. ", Министерство на младежта и спорта.

В продължение на часове младежите от Пазарджик и представители на Младежките гвардейски отряди от цялата страна станаха очевидци на разказите за личностното развиване на всеки един от тези експерти в личните си области. Водещ на събитието бе Джем Юмеров – някогашен гвардеец в VI Ученически гвардейски отряд – Айтос и сегашен студент по публицистика във ФЖМК към СУ „ Свети Климент Охридски “

Присъстващите бяха приветствани от Таня Димитрова - началник на XVIII Ученически гвардейски отряд – Пазарджик, който бе самобитен хазаин на мероприятието. Веднага след нея с „ Добре пристигнали ” към всички се обърна и кметът на града Тодор Попов, който акцентира какъв брой значима е ролята на младежите и това да им се обезпечи добра среда за развиване, като посочи всички достолепия в развиването на Пазарджик в областите на спорта и културата.

Гост-лекторите на форума насочиха доста скъпи послания към младежите.

„ Използвайте отрязъка от живота си, който ви е даден, с цел да намерите и вършиме това, което ще ви направи щастливи ”, пожела им Мариан Бачев.



Той описа за компликациите, които е срещал по време на актьорската си кариера и по какъв начин не се е отказвал в сложните моменти, а постоянно е полагал оптимално доста труд, с цел да реализира фантазиите си.

Президентът на ВК „ Хебър ” Александър Иванов посъветва момчетата и девойките, в случай че се захващат с нещо, да бъдат отдадени на 100 %. „ Ако не го вършиме, всеки ден ще се събуждате тъжни.``, уточни той.

Появата на Христо Стоичков провокира същинска еуфория измежду присъстващите младежи на форума „ Достойни за България ”. Легендарният футболист даде скъпи упътвания на учениците, като това да заобикалят думичката ``аз`` и да се стараят да бъдат обединени.



„ Думата „ аз “ е зачеркната в моя живот. Тази дума подценява другите към нас. На първо място слагам фамилията, другари, съотбрници, почитатели тъй като сме едно. Тръгнал съм от Ясно поле и стигнах до София. През 90-та отидох в Барселона. ”, сподели Стоичков.

„ Няма ли крепко обединяване, нищо няма да реализираме. Здраве ви искам и българското в никакъв случай да не го оставяте ”, добави Камата.

Изключително покъртителен миг просълзи великия футболист, откакто дружно с доктор Денислава Ангелова, ръководител на Сдружение ``Младежки гвардейски отряди``, сбъднаха фантазията на 10-годишния Мартен, който неотдавна е бил диагностициран с диабет. Момчето получи най-големия подарък, за който е мечтало - да види идола на живота си и да му каже просто едно „ Здравей ”. Топлата прегръдка сред двамата провокира страсти, сълзи и овации у всички.



Олимпийската медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова се обърна към участниците във форума „ Достойни за България ” със съвет да бъдат положителни и почтени с хората, които са към тях: „ Бъдете благи, почтени, това ще ви донесе задоволеност. Правете положително! Ако вярвате и вършиме нещата с обич, постоянно ще има резултат. ”

``Всеки един от вас има нещо извънредно, което го прави заслужен българин. Всеки един от нас носи достолепието в себе си! ”, сподели от своя страна спортният публицист Найден Тодоров.

Джузепе Ди Франческо се обърна към младежите с посланието, че е значимо да имат самочувствие, само че да не бъркат тълкуването на тази дума: „ Самочувствието значи да дадеш най-хубавото от себе си и по този метод сигурно ще постигнеш резултат ”.

" Винаги вярвайте в себе си и имайте проект " Б ", " Вие сте тези, които пишете ориста си ”, стимулира младите гвардейци ръководителят на Административен съд – Пловдив Мариана Шотева.

Момчетата и девойките споделиха, че да носят гвардейската униформа е огромна горделивост и чест за тях. А представители на националната гвардейска част, които участваха във форума „ Достойни за България ”, пожелаха на своите почитатели постоянно да бъдат единни.

В края на събитието, Сдружение „ Младежки гвардейски отряди ” в лицето на своя ръководител доктор Денислава Ангелова, изрече признателност към Богдан Паташев – досегашен дипломат на България във Ватикана, че е спомогнал да сбъдне фантазията на младежите да посетят Папската швейцарска армия.

След края на форума " Достойни за България " всички младежи посетиха изложбата „ Личности и събития в българския спорт “, която гостува в Регионален исторически музей – Пазарджик.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР