Най-старото ни автомобилно рали - България, е било извадено от

...
Най-старото ни автомобилно рали - България, е било извадено от
Коментари Харесай

Извадиха Рали България от календара на Европейския рали трофей

Най-старото ни автомобилно рали - България, е било извадено от календара на Европейския Рали Трофей (ERT), откакто в националната федерация през вчерашния ден се е получило електронно писмо за това от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Същото електронно известие е изпратено и до всички европейски страни-членки на ФИА, с което те са известени, че българското съревнование няма да се зачита за годишното класиране на главния и съпътстващите трофея класове.

В своята дългогодишна история това е най-голямото и мъчно съревнование. Стартирало за първи път през 1970г, от 1973г. то непроменяемо бе част от европейския рали-шампионат.

През предходната година рали България изпадна като кръг от европейския шампионат и остана единствено като кръг от европейския рали-трофей - зона Балкан. А от през вчерашния ден стартът към този момент не е кръг и от него поради забавяне при изпращането на Допълнителния правилник във ФИА.

ФИА изпрати писмо до всички заинтригувани страни, с което предизвестява, че ралито няма да носи точки като интернационален старт от ERT-Balkan. Това на процедура трансформира най-старото и влиятелно съревнование у нас само в кръг от националното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР