Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува

...
Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува
Коментари Харесай

ВМА-Пловдив отбелязва 130 години от създаването си

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от основаването си. Празникът ѝ почетоха управлението на ВМА, началникът на защитата, представители на Министерство на защитата и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други публични посетители.

Пловдив
 © БГНЕС
През годините Военна болница-Пловдив е минала през разнообразни тествания – взела участие е в три войни, местена и преструктурирана е няколко пъти заради разнообразни условия. Днес, макар провокациите, тя съумява да задържи водещите си позиции в района.

Искам да изкажа своята благодарност към управлението на ВМА за промененото отношение към периферните лечебни заведения, съобщи в приветствието си началникът на МБАЛ-Пловдив полковник доктор Ангел Пеев.

От своя страна началникът на ВМА - бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, акцентира, че макар сложната конкурентна среда, в която се намира, лечебното заведение съумява да задържи позициите си. Той съобщи, че откакто предходната година са обезпечили 16-срезов компютърен томограф, за тази година се планува и закупуването на нов съвременен рентген. Още при започване на март ще бъдат получени и нови стерилизатори, в проектите е и нова реанимационна инсталация, добави той.

Поздравления от името на министър Красимир Каракачанов сервира началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

По случай 130 годишнина чиновници на МБАЛ-Пловдив бяха наградени за дългогодишна работа и висок професионализъм със заповеди на министъра на защитата, началника на защитата и началника на ВМА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР