Най-старата британска строителна фирма R Durtnell § Sons прекрати дейността

...
Най-старата британска строителна фирма R Durtnell § Sons прекрати дейността
Коментари Харесай

Фалира най-старата британска строителна фирма

Най-старата английска строителна компания R Durtnell § Sons приключи активността си, закривайки над 100 работни места, заяви БГНЕС, базирайки се на BBC.
Компанията е учредена през 1591 година и се ръководи от 13 генерации от едно и също семейство. Фирмата, основана в Бръстед в област Кент, е почнала да строи за кралица в Елизабет I и е построила къщи с дървени структури.
Основателите на компанията са почнали като строители дърводелци, които не са строили с тухли или камък, а извънредно с дърво. Фирмата е построила имението Poundsbridge в Кент през 1593 година То към момента стои там до ден-днешен.
Семейството остава известно като строители-дърводелци до началото на XIX век, когато Ричард Дъртнел купува доста по-големи пространства. Той става основен строителен конструктор и бизнесът процъфтява. Последният член на фамилията, управляващ компанията, беше Алекс Дъртнел. Фирмата е профилирана в строителството на църкви, частни учебни заведения, художествени галерии и първокласни къщи.
Компанията е получила финансова инжекция от 1,5 милиона паунда заради компликации с паричните потоци през 2018 година. Един от огромните ѝ планове беше обновяването на постройката на борсата в Брайтън, която в началото е издигната като постоянна монолитна сграда преди повече от 200 години.
След рецесията от 2008 година повече от 7 000 английски строителни компании банкрутираха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР