Най-старата банка на Швеция може да е обработила значително повече

...
Най-старата банка на Швеция може да е обработила значително повече
Коментари Харесай

€10 милиарда подозрителни трансакции в най-старата банка в Швеция

Най-старата банка на Швеция може да е обработила доста повече подозрителни преводи, свързани със абсурда за пране на пари на Danske Bank, в сравнение с в началото бе обявено. Swedbank, която господства финансовите пазари в балтийския район, е била употребена за 95 милиарда крони или 10,2 милиарда евро съмнителни транзакции, съгласно вътрешен обзор, осъществен от банката предходната година, представен от Bloomberg. Сумата е повече от два пъти по-висока от подозрителните потоци, докладвани от преди по-малко от месец.

Не за първи път огромна скандинавска банка открива по-големи суми, които са опетнени от евентуални връзки с прането на пари, при обзор. Danske Bank, която се проверява от американското министерство на правораздаването и Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища, призна предходната година, че към 230 милиарда $, които са минали през дребна естонска част, са подозрителни по генезис. Този скандал стартира с отчети за единствено Щатски долар 200 милиона в съмнителни потоци.

В изказване на борсата в петък, Swedbank декларира, че " поема съществено отговорността си за попречване и откриване на прането на пари ".

" През 2018 година Swedbank по лична самодейност в отговор на обществена информация по отношение на Danske Bank прави разбор на заплащанията сред клиентите в Danske Bank и Swedbank. В разбора банката прегледа заплащанията, направени през интервала 2007-2015 година, оповестяват от банката.

" Както неведнъж повторихме, ние действаме по разнообразни сигнали ", декларира в изказването основният изпълнителен шеф на Swedbank Биргит Боннесен. " Затова беше естествено да действаме, когато оповестяванията за Danske Bank излязоха на пазара. Това беше основата на нашия разбор. "
 Raiffeisen Bank и други европейски банки са забъркани в огромен скандал за пране на пари
Raiffeisen Bank и други европейски банки са забъркани в огромен скандал за пране на пари

Нови имена на финансови институции се появиха след тези на Danske Bank и Swedbank
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР