Най-следваната футболистка в световен мащаб в социалните мрежи с близо

...
Най-следваната футболистка в световен мащаб в социалните мрежи с близо
Коментари Харесай

Алиша Леман е най-популярната футболистка в социалните мрежи

Най-следваната футболистка в международен мащаб в обществените мрежи с близо 15 милиона клиенти в Instagram и 10 милиона в TikTok е 24-годишната швейцарска националка Алиша Леман.

Неслучайно тя носи номер 7, като своя кумир Кристиано Роналдо и сходно на него се радва на огромна известност в международен мащаб. Леман към този момент има повече от 14,6 милиона почитатели в Instagram и по този начин държи първото място в класацията при футболистките, надалеч пред мега звездата на женския футбол, американката Алекс Морган, която е следвана от близо 10 милиона консуматори. Преди началото на шампионата швейцарката имаше 13 милиона почитатели в Instagram.

Какво е общото сред двете? Този уикенд и двете напуснаха международното състезание за дами с националните си тимове.

Блондинката, която играе в британския Астън Вила е считана за най-влиятелната футболистка в интернет пространството със своите 10 милиона почитатели в TikTok.

Въпреки отпадането на отбора на Швейцария от Мондиала в Нова Зеландия и Австралия след груповата фаза, Алиша Леман си остава кралицата на обществените мрежи и продължава да натрупа клиенти с помощта на голямото медийно отразяване на шампионата, и то освен измежду почитателите на женския футбол.

Та тя даже има повече почитатели от сънародника си - швейцарската тенис легенда Роджър Федерер. Леман обаче не харесва да я дефинират като инфлуенсър, тъй като съгласно нея нейната задача е просто да разпространява женския футбол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР