Най-щастливите хора не са тези, които имат най-доброто, а тези,

...
Най-щастливите хора не са тези, които имат най-доброто, а тези,
Коментари Харесай

„Животът е като кафе“. Актуална притча за нашия живот

 кафе

Най-щастливите хора не са тези, които имат най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат.

Група сполучливи ученици на влиятелен университет, които след това създали забележителна кариера, отишли на посетители на своя остарял професор. По време на визитата диалогът минал към работата: някогашните студенти се оплакали от многочислени компликации и житейски проблеми.

След като предложил на гостите си кафе, професорът отишъл в кухнята и се върнал с кафеварка и поднос, цялостен с най-различни чаши: порцелан, стъкло, пластмаса, кристал. Някои били най-обикновени, други първокласни и скъпи.

Когато всички си избрали чаши, професорът споделил: 

– Моля, обърнете внимание, че всички красиви чаши бяха взети, до момента в който елементарните и евтини останаха. И макар че е обикновено да желаете единствено най-хубавото за себе си, това е източникът на вашите проблеми и стрес. Осъзнайте, че една чаша не прави кафето по-добро.

Най-често тя просто е по-скъпа, само че от време на време даже скрива това, което пием. В реалност всичко, което искахте, беше единствено кафе, а не чаша. Но вие преднамерено избрахте най-хубавите чаши и по-късно погледнахте кой коя чаша получи.

Сега помислете: животът е кафето, а работата, парите, ситуацията, обществото са чашите. Те са просто принадлежности за поддържане на живота. Това каква чаша имаме не дефинира и не трансформира качеството на нашия живот. Понякога, концентрирайки се единствено върху чашата, забравяме да се насладим на усета на самото кафе.

Най-щастливите хора не са тези, които имат най-хубавото, а тези, които получават най-хубавото от това, което имат.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР