Най-сериозните сблъсъци от началото на протестите – в понеделник вечер

...
Най-сериозните сблъсъци от началото на протестите – в понеделник вечер
Коментари Харесай

Сблъсъците край румънското посолство се разминават без арести и оплаквания

Най-сериозните конфликти от началото на митингите – в понеделник вечер – към този момент се разминават без арести или недоволства. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Полицията не е задържала никого, нито пък е разкрила данни за потърпевши хора.

В понеделник през блокираното от протестиращи кръстовище на булевардите " Ситняково " и " Шипченски проход ". След като не ѝ бе изработен път, тя се качи в колата си и се опита с газ да мине през хората. Това провокира експанзията им и автомобилът бе изпотрошен. Едва тогава се намеси и полицията.

" За последните 24 часа в Първо РУ-СДВР, на чиято територия е кръстовището пред румънското посолство на бул. " Ситняково ", не са подавани недоволства или писмени тъжби от потърпевши при пътен случай ", оповестяват от полицията. Оттам въпреки всичко акцентират, че следствието на случая продължава.

Сегашните дейности на Министерство на вътрешните работи внезапно контрастират с държанието им отпреди няколко седмици. В края на юли при надалеч по-безобиден случай бе Петър Кърджилов. Той заля с чаша вода стара жена, която недоволстваше против затварянето на " Орлов мост ". Кърджилов бе задържан и упрекнат в безчинство. По-късно, че е последовател на ГЕРБ, само че не е подбудител.

Блокадата при румънското посолство е била противозаконна, споделят още от Министерство на вътрешните работи. Затова полицията отхвърля да поеме отговорност за провеждането на митингите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР