Най-самотната къща в света се намира на изолиран остров. Той

...
Най-самотната къща в света се намира на изолиран остров. Той
Коментари Харесай

Двойка си купи дом на едно от най-усамотените места в света СНИМКИ

" Най-самотната къща " в света се намира на изолиран остров. Той е на два часа от най-близкия град или летище.

Скалмен е най-отдалеченият остров в архипелаг в Норвегия. Мястото е неразрешено за гости в продължение на месеци, което предлага безусловно отделяне от света. До най-близкият град или летище се стига с два обособени ферибота и пътешестване с лодка.

Единствената постройка е остарял фар. Двойка са похарчили £89 000, с цел да купят парцела, защото това е се оказало идеалното място за тях. А за повече усамотение - сред май и края на юли всяка година, островът се трансформира в предпазен резерват за птици, който е неразрешен за гости.



Фарът е бил разгласен на пазара на цена от £36 000, само че е продаден за два пътиповече. Неговите купувачи са Андреас брачната половинка му Мона Крус Бярой.



Андреас сподели пред локалните медии: „ Прекарахме доста ваканции там през годините, обичаме региона към Скалмен. Не всеки ден се купува фар. Решихме, че би било ужасно да го възстановим. И тогава можем да прекараме повече време в региона на наше лично място. “



Двойката възнамерява да ремонтира изцяло постройката, макар че процесът ще бъде доста безценен.
„ Трябва да имаме разговор с общината, само че задачата е постройката да бъде в чудесно положение. Не е гратис, това е несъмнено, “ добави той.

Фарът на Скалмен е издигнат през 1907 година, като първият му надзирател е Антон Лунд.
Високата 16-метрова кула е прикрепена към къщата на пазача. Фарът излъчва бяла светлина на всеки 30 секунди. Тя може да се види на разстояние до 14,8 морски благи.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР