Най-разпространената напитка в света безспорно е кафето. Любителите на добре

...
Най-разпространената напитка в света безспорно е кафето. Любителите на добре
Коментари Харесай

След коя чаша кафе сърцето ви започва да крещи?

Най-разпространената напитка в света несъмнено е кафето. Любителите на добре познатия магически усет и мирис са от всички възрасти. Трудно е да си представим началото на деня без чашата с ободряваща напитка. Вариациите при потреблението на кафе са многочислени и една от друга по-изкусителни.

За някои хора кафето е користолюбие и надалеч надвишава нормалната чаша заран и следобяд, с която нормално сме привикнали. Затова учени от Австралия провели проучване, с което да открият след коя чаша кафето към този момент престава да бъде ободряваща и тонизираща напитка и става нездравословно за здравето на сърцето.

Изследване за вредата от кафето

 След коя чаша кафе сърцето ви стартира да крещи?

Изследването обхванало необятен възрастов диапазон фенове на пристрастяващо ароматното и вкусно кафе, от 37 до 73 години, а цифрата на изследваните също е впечатляващо - съвсем 350 хиляди индивида.

Усилията на откривателите се съсредоточили върху един ген, прочут като CYP1А2. От него зависи кофеиновата абсорбация в организма. Изследването посочило, че даже хората, притежаващи гена, който подкрепя бързото асимилиране на кафето, имат усложнения след шестата чаша.

Според учените болшинството фенове на кафе не пият повече от четири чаши дневно, по тази причина резултатите от извършеното проучване не постановат основни промени в всекидневието. Единствената нация, която се разграничава от другите, е финландската. Там пият приблизително по осем кафета за деня. Все отново и там се пробват да понижат дозите, съобразявайки се с персоналните благоприятни условия на организма.

Чувствителните към кофеиновото деяние получават сърцетуптене и сами си дефинират по-малките количества кафе всекидневно.

 След коя чаша кафе сърцето ви стартира да крещи?

Учените допускат, че има и хора, на които кофеинът не оказва въздействие, и те могат да си разрешат толкоз чаши, колкото им харесва.

Учените, изследващи въздействието на кафето, предизвестяват, че то усилва заплахата от сърдечен удар с цели 50 %, откакто организмът претърпи въздействието на два милиона чаши кафе.

Каква е потребната доза кафе?

Ограничавайте се до 3 кафета на ден - повече не ви е нужно, с изключение на да задоволите навика си да имате чаша с кафе до себе си.

Според лекарите кафето има както позитивни, по този начин и негативни страни. То освобождава мастните киселини от тлъстината, от които се получава сила, и работи като мощен стимулатор на нервната система. Действа и като диуретик.

Кафето усилва чувството на жадност, само че защото е високо киселинно, е честа причина за рефлукс.

Кафето засища и болшинството от хората го одобряват добре. Всъщност по-вредни са добавките в кафето - захарта, сметаната, ароматизаторите. Калоричността им не се отразява добре на сърцето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР