Най-рано в сряда се очаква Търговският регистър да заработи нормално.

...
Най-рано в сряда се очаква Търговският регистър да заработи нормално.
Коментари Харесай

Кога ще заработи нормално Търговският регистър

Най-рано в сряда се чака Търговският указател да проработи обикновено. Системата е в срив от четвъртък, а Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата започнаха следствие по искане на министър Цецка Цачева. От Агенцията по вписванията задействаха спешен проект за премахване на казуса и настояват, че вреди за информацията няма да има.

„ По всяка възможност техническият проблем е обвързван със прекъсване хардуерно устройство, от което зависи пълноценната работа на системата. Може и да се касае за прекъсване на част от софтуера”, изясни в студиото на утринния блок на Нова телевизия Борислав Сестримски, специалист по осведомителна сигурност.

Той изрази подозрение, че част от информацията в Търговския указател може да е изчезнала, защото този клас системи имат няколко равнища на подсигуряване. „ Киберсигурността не е обвързвана единствено с битката с хакерите. Тя е обвързвана и с построяването на системите и тяхното подсигуряване”, разясни специалистът. „ Всяка една осведомителна система би трябвало регулярно да се одитира ", добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР