Най-привлекателни са компаниите за изкуствен интелект и киберсигурностВисокотехнологичните частни компании

...
Най-привлекателни са компаниите за изкуствен интелект и киберсигурностВисокотехнологичните частни компании
Коментари Харесай

Хай-тек секторът на Израел привлича все повече инвестиции

Най-привлекателни са фирмите за изкуствен интелект и киберсигурност

Високотехнологичните частни компании в Израел привлякоха $8,3 млрд през 2019 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Израелските частни високотехнологични компании са привлекли 8,3 милиарда $ през 2019 година, което е с 30% повече по отношение на миналата година, заяви Ройтерс, базирайки се на локалния център за проучвания на рисковия капитал и адвокатската адвокатска фирма ZAG.

Общият размер на вложенията в хай-тек промишлеността на страната за интервала 2010-2019  г. възлиза на 39,1 милиарда $. Става въпрос за влагане единствено за компании, опериращи в областта на високите технологии.

2019-та е рекордна година, която бележи десетилетие на поредни нараствания на капитала, вложен в израелската високотехнологична промишленост, отбелязва Шмулик Цисман, ръководещ сътрудник в ZAG. По неговите думи, този ​​растеж се дължи частично на задграничния капитал, вложен в израелската високотехнологична промишленост.
още по тематиката
Само през последното тримесечие високотехнологичните компании са привлекли 2,3 милиарда $, което е най-високото равнище от 2012 година насам. Интересното е, че броят на транзакциите е намалял.

Очаква се растежът тази година да продължи, а най-атрактивни за вложителите да бъдат компании, свързани с разработки в региона на изкуствения разсъдък и киберсигурността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР