Най-популярният български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев преодоля поредното сериозно

...
Най-популярният български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев преодоля поредното сериозно
Коментари Харесай

Кубрат Пулев победи Богдан Дину с нокаут!

Най-популярният български боксьор при експертите Кубрат Пулев преодоля следващото съществено предизвикателство в своята кариера.

Този път против Кобрата застана румънската машина Богдан Дину. Боксьор, който имаше единствено едно проваляне на сметката си досега, при 18 реализирани триумфа, 14 от които с нокаут.

Двамата премериха сили в Коста Меса, Калифорния, като галавечерта, част от която бе и Тервел Пулев, започва в 03:00 часа българско време.

Срещата на Кобрата ще се организира в границите на 10, а не на 12 игрови рунда, като българският ас стигна до успеха с нокаут!

Пулев и Дину размениха по два рунда при започване на мача, като след това румънският боксьор отвори сериозна аркада над лявото око на противника си.

Нараняването на Пулев бе извънредно неприятно, като се отвори по едно и също време хоризонтална и отвесна аркада. Работата на кътмените обаче бе съвършена, като Пулев не просто продължи присъединяване си в срещата, само че до нейния край всичко, случило се на кръга, бе в негова изгода.

Кубрат завоюва без проблеми петия и шестия рунд, а в седмия прати Дину на три пъти в нокдаун, поставяйки завършек на мача.

При първия нокдаун Богдан претендира, че е ударен в тила, като от актива на Пулев бе отнета една точка. Във втория и третия случай обаче подозрения нямаше.

Крошетата на Кобрата унищожиха съперника му и прекършиха волята му, а с това и възможностите още веднъж да се изправи на краката си.

Така Кубрат Пулев записа следващата си професионална победа, още веднъж с нокаут!

За финален път Кубрат преди днешната среща притегли вниманието на българската аудитория с успеха си над Хюи Фюри през октомври, пред препълнена " Арена Армеец " в София. Тогава Кобрата се наложи с единомислещо съдийско решение на арбитрите, след приключването на цялостното спортно време в 12-те извършени рунда.

В предходния дуел на Дину пък той записва и първото си проваляне досега, откакто бе нокаутиран от Джарел Милър в четвъртия рунд на борбата посред им.

След като бе спрян от боксовата легенда Владимир Кличко, Пулев записа цели 7 следващи победи против класни съперници от всевъзможни краища на света. Това бе и единствената загуба на 37-годишния български лъв досега.

Той разполага на сметката си с 27 победи, половината от които реализирани след нокаутиране на противника.

След края на аматьорската си кариера през 2008 година и началото на професионалния му път, Кубрат е изиграл общо 193 професионални рунда на кръга. Пулев разполага с отлични боксови умения и доста добре разчита обсега на своите удари, възлизащ на тъкмо 80 инча. Печелил е европейската купа към този момент два пъти, интернационалната боксова корона на IBF и Интерконтиненталната купа на WBA в тежка категория.

Ето и останалите конфликти от файт картата за вечерта в Коста Меса:

Ерик Фуенте - Алехандро Лопес (лека категория, 4 рунда)

Бобиржан Моминов - Джонатан Стийл (полусредна, 4-6 рунда)

Давид Камински - Естеван Каян (средна, 4 рунда)

Тайлър МакКриъри - Роберто Кастанеда ( " перо ", 6-8 рунда)

Крис ван Хеерден - Маонри Монтес (полусредна, 8-10 рунда)

Ерик де Леон - Хосе Гайегос (8-10 рунда)

Максим Дадашев - Рики Сисмундо (супер лека)

Тервел Пулев - Мич Уилямс (полутежка)

Хавиер Молина - Абдиел Рамирес (супер лека, 8-10 рунда)

Джеси Магдалено - Рико Рамос ( " перо ", 10 рунда)

Кубрат Пулев - Богдан Дину (тежка, 10 рунда) /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР