Най-популярната световна кикбокс верига-GLORY за първи път ще гостува на

...
Най-популярната световна кикбокс верига-GLORY за първи път ще гостува на
Коментари Харесай

GLORY идва в Бургас със зрелищен турнир

Най-популярната международна кикбокс верига-GLORY за първи път ще гостува на Балканския полуостров- тъкмо в Бургас. Турнирът идва след зрелищни борби във френската столица Париж.

Датата е 7 октомври. А в случай че не сте си взели билет, побързайте, тъй като съвсем всичко към този момент е разпродадено. Очакват се доста почитатели на този спорт от Нидерландия, Румъния, Гърция, Турция. Има огромен късмет в зала „ Арена Бургас “ да забележим и международната звезда на бойните спортове Бадр Хари, споделиха уредниците, без да уточнятдали като посетител или на кръга. Той трябваше да се бие в Париж, само че се отдръпна в последния миг, с цел да покаже състраданието си към починалите при земетресението в Мароко, измежду които има и негови близки.

Днес в Община Бургас се състоя брифинг за идното събитие. В него участваха вицепрезидентът на веригата Бил Борсън, кметът Димитър Николов, мачмейкърът Роби Тимерс, българските представители на организацията от Bulgarian Fight Agency – Ренад Мехмедов, Теодор Карастоянов, Елена Танева, президентът на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

В залата бяха и някои от състезателите, които ще вземат участие в борбите. Психологическата война сред бургазлията СтоянКопривленски и противника му Сорин Калинюк стартира още през днешния ден. За „ Снайпера “ мачът с румънеца е реванш (в първия българинът загуби след съдийско решение). Интригата се заплете още повече, откакто в обществените мрежи румънският ас разгласи, че идва в Бургас, с цел да го бие повече.

„ Горд съм, че ще мога да се удрям в Бургас пред родна аудитория. Готвя се крепко. Искам да потвърдя, че съм по-добрия войник. “, сподели през днешния ден Копривленски.

„ Чест е за нас да сме тук. Били сме в доста страни. Продължаваме да търсим благоприятни условия за разширението на географията на Глори. А в България има обич към спорта и особено към кикбокса. Избрахме Бургас, тъй като е роден град на звездата Стоян Копривленски. Впечатли ни и новата ви зала. “, сподели вицепрезидентът на веригата Бил Борсън.

Той подари на кмета Николов бойни ръкавици, които ще бъдат изложени в бъдещата зала на славата в „ Арена Бургас “.

„ Благодаря, че в конкуренцията на няколко по-големи и богати европейски града, избрахте Бургас. Това е късмет да покажем своето гостолюбие. И че можем да сме сполучливи домакини на огромни интернационалните събития. Турнирът в Бургас ще даде късмет за изява пред родна аудитория на надарени български файтъри. Отсега им притискам палци и им поисквам да завоюват безапелационно своите дуели. Сред тях е и бургаската горделивост Стоян Копривленски. Мога да му обещая извънредно прочувствена и шумна поддръжка. Бургас постоянно стои зад своите хора! “, сподели кметът Николов.

На GLORY 89 в Бургас против именити противници ще се изправят надарените български кикбоксьори Александър Петров, Теодор Христов, Драгомир Петров и Едуард Алексанян, които също участваха в залата през днешния ден.

Гвоздеят на вечерта на 7 октомври ще е срещата за шампионския пояс в категория перо на планетата сред тайландеца Petchpanomrung Kiatmookao и испанската звезда Давид Мехия. Заради комплицираното си за изговаряне име 28-годишният тайландец в действителност е именуван просто „ Petch “ или „ Професорът Печ “. В своята професионална визитка той има внушителните 170 победи, 168 от които в GLORY, и 27 нокаута. Изгряващата испано-колумбийска звезда Давид Мехия е натрупал 61 победи и 19 нокаута, като надалеч не пада по-ниско от съперника си по атрактивния нападателен жанр на кръга, който има.

Тук ще откриете информация за всички дуели, планувани за бургаската бойна церемония:

https://www.glorykickboxing.com/events/glory-89:19ad0f85-fd84-4826-bfb4-606db13dfe06
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР