Най-отявлените филмови звезди често си имат партньор на четири колела,

...
Най-отявлените филмови звезди често си имат партньор на четири колела,
Коментари Харесай

Продават Porsche-то на Стийв Маккуин

Най-отявлените кино звезди постоянно си имат сътрудник на четири колела, който построява огромна част от облика, като образците за това са безчет. Тук обаче, ще си приказваме за един от най-знаменитите артисти - "Кралят на якото " Стийв Маккуин и персоналният му автомобил във един от дребното филми за 24-те часа на Льо Ман сниман преди повече от 40 години.

Автомобилът минава през къса, само че колоритна история - първият притежател на машината е заводския водач на компанията по това време - Джо Сиферт, през 2001-ва бива открит във плантация във Франция, като по-късно минава в ръцете на частен колекционер. През 2014-та се прави опит за продажбата на автомобила, само че притежателя се отдъпва от търга в последния миг. Сега обаче, той е в ръцете на Gooding & Company и ще взе участие в търга част от Concours du Elegance в Пебъл Бийч.

Porsche 917K е една машина, която завладява стълбичките при започване на 70-те, като K името идва от немското Kurzheck или версията с пай багажник. Автомобилът с номер на рамата 917-024 се задвижва от плосък 12-цилиндров мотор с кубатура от 5.0 литра и мощ от 560 конски сили, като тежестта му е под 1 звук.

Очакваната цена за тази машина взела участие в един от паметните филми за едно от най-култовите надпревари и с един от най-култовите артисти да има и рекордна цена, като прогнозите сега са за сред 13 и 16 милиона $. Това несъмнено е парче от историята на колите и киноти и ще си заслужава всяо пени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР