Най-опитният ни плувец обясни подробно ситуацията с неявяването си на

...
Най-опитният ни плувец обясни подробно ситуацията с неявяването си на
Коментари Харесай

Антъни Иванов: Не съм готов на 100%, не мога да обещая медал от СП

Най-опитният ни плувец изясни в детайли обстановката с неявяването си на допинг инспекции, поради което има чуване в Български олимпийски комитет на 1-ви юли.

"Това е грозно нещо. Нека забележим какво ще стане след чуването на 1-ви юли. Мен никой не е пристигнал да ме ревизира. Този човек, който твърди, че ме е търсил в Съединени американски щати, не може да потвърди, че е бил там. Аз имам очевидци, че съм бил там. За мен този човек и направил неточност, само че му е по-лесно да каже, че грешката е моя. Сам е бил пред нас, никой не го е видял. Не знам по какъв начин сме се разминали. Решението не е мое. Ще забележим какво ще решат ", сподели Антъни Иванов.

Президентът на федерацията Георги Аврамчев посочи, че двете несъстояли се инспекции са били в Съединени американски щати, а по време на едната Иванов е бил на Световното състезание в Абу Даби. Състезателят е проверяван съвсем всеки месец от този момент и постоянно е бил чист. от федерацията ще упорстват за бързо решение по случая, защото в противоположен случай състезателят не може да се концентрира и това му пречи.

"Много се веселя, че още веднъж сме тук. Тежък сезон беше за мен, имаше доста съревнование в Съединени американски щати. Ще дам всичко от себе си на Световното състезание в Будапеща. Не мога да дам обещания обаче. Отивам без упования, само че с високо вдигната глава. Имах потребност от отмора, не съм подготвен на 100%. Имах тежки изпити по-късно, нямах време на упражнявам. Ако знаех, че съм подготвен, щях да кажа, че отивам да направя връх. Сега не мога да обещая орден. Тук съм да пазя достойнството на България. За мен това е шесто следващо състезание. Фокусът за мен през тази година е Европейското състезание в Рим. Целта ми в този момент е да оказа помощ на тима. Като най-опитен да им вдъхна доверие и да са по-спокойни ", призна Антъни Иванов.

"Подготовката ми мина обикновено тук и в Съединени американски щати. Лагерът в Турция ми се отрази доста добре. Не желая да се товаря с упования и е по-добре да сме освободени по време на шампионата. Ще създадем всичко допустимо да се гордеете с нас ", даде обещание Диана Петкова.

"Подготовката мина обикновено. Добър лагер направихме в Одрин. След Олимпийските игри съумях да си направя нови цели. Имам още по-голямо предпочитание за триумфи. 15-о място на Олимпиада няма по какъв начин да ме задоволи. Искам по-големи триумфи ", сподели Любомир Епитропов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР