Най-новото попълнение на ФК ЦСКА 1948 - Видар Йорн Кяртансон

...
Най-новото попълнение на ФК ЦСКА 1948 - Видар Йорн Кяртансон
Коментари Харесай

Видар Кяртансон: Надявам се да имам преимущество в българския шампионат заради физиката ми

Най-новото попълнение на ФК ЦСКА 1948 - Видар Йорн Кяртансон приказва за първи път като футболист на " алените ". Пред клубната телевизия на столичани нападателят показа какво знае за България, разяснява кариерата си, мачовете си в националния тим и разгласи какво чака с екипа на бронзовия медалист от предишния сезон в efbet Лига.

" За първи път съм в България. Играл съм на доста места. За мен това е вълнуващо. Говорих с хора, които са играли в България и те ми споделиха хубави неща за страната. Нямам самообладание за тази последваща крачка в кариерата ми. Имам другари, които са живели в София, както и такива, които са идвали тук на празненства преди 15 години. Те ми разказваха, само че не знам доста. Знам, че София е страховит град и съм чувал единствено хубави неща. Всичко в клуба е хубаво и професионално.
 ФК ЦСКА 1948 пуска абонаментни карти за новия сезон
ФК ЦСКА 1948 пуска абонаментни карти за новия сезон

Ето детайлности

Започнах да упражнявам самостоятелно, с цел да мога оптимално бързо да вляза в оптимална форма. Съотборниците ми са другарски настроени, а от щаба всички са благи и всичко е на равнище. Нямам самообладание да работя с тях. Не съм гледал доста мачове от българското състезание, тъй че не знам доста за него. Знам, че тимовете от горната половина са на топ равнище. Знам резултатите им от предишното. Надявам се да имам предимство тук, най-много поради силата и физиката, с които разполагам.

Като бях млад играех и като крило, също съм работил и в система с двама нападатели, тогава бях десетка, само че в днешно време класическата деветка е моята позиция. Не съм играл от два месеца и упражнявам крепко, с цел да мога да бъда подготвен още за първия мач (б.р. - против Левски). Надявам се, че тогава ще мога да играя. Футболистите влизаме бързо във форма, само че бързо и излизаме. Колкото до европейските клубни шампионати, ФКСБ е исторически клуб, само че ние имаме късмет да ги отстраняваме. Бил съм и преди в това състояние, квалификации преди групова фаза, най-малко два пъти съм минал по този път, уповавам се, че опитът ми ще ми помогне и това ще бъде огромно достижение за клуба.

Моят първи мач за националния тим на Исландия беше през 2014 година, когато бях на 24. Двубоят беше против Австрия - 1:1. Изиграх добър мач, също по този начин бях от тима, който се класира за Световното и Европейското, само че играх в квалификациите. На огромните конгреси по този начин и не попаднах във финалните избраници, което ме разочарова, тъй като считам, че трябваше да бъда там, можех да се преборя за място измежду титулярите, вместо това, бях измежду запасите, които ги викат, в случай че някой се контузи. Исках да отида с националния тим на заключителен шампионат. Последния ми мач беше през 2021 година и дотук съм изиграл някъде към 32 мача. Надявам се, че в миналото ще се завърна в националния тим, в никакъв случай не съм казвал, че се отхвърлям от него ", добави исландецът във връзка с националния тим.
 ФК ЦСКА 1948 гостува на Арис в Солун през днешния ден
ФК ЦСКА 1948 гостува на Арис в Солун през днешния ден

Мачът е от 18:30 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР