Най-новото попълнение към новото семейство Sportster, Nightster, идва под формата

...
Най-новото попълнение към новото семейство Sportster, Nightster, идва под формата
Коментари Харесай

Harley-Davidson дебютира нов мотор - Nightster - видео

Най-новото попълнение към новото семейство Sportster, Nightster, идва под формата на понижен Sportster и е изборът на Harley-Davidson за представянето на по-малка версия на V-образния мотор Revolution Max.

Със стратегическа смяна на продуктовата си политика в ход, Harley-Davidson мъчно би могъл да избере по-добра витрина от приключенския мотоциклет Pan America, отвеждащ марката от Милуоки в неразучени води. Освен високия и авантюристичен темперамент на мотоциклета обаче, мятане в непознатото е и V-образният Revolution Max 1250T с течно изстудяване, който тласка смяната в по-спортна посока.

Оборудван с изменчиво време на клапаните и хидравлично контролиране на клапата, този “близнак ” със 150 к.с. наподобява нехарактерно свръхквадратен по стандартите на Harley-Davidson, със съответствие на диаметъра към хода от 1,45 – повече от 1,39 на V-Rod, предходния му опит за мотор с течно изстудяване. За разлика от тях, главният мотор, който задвижва по-голямата част от неговата гама, Milwaukee Eight, има спортни цилиндри с дребен квадрат.

Второто приложение на мотора Revolution Max се появи през юли 2021 година, като новият Sportster S със 121 к.с. размени многогодишно правеното потомство Sportsters, задвижвани от Evolution V-twin с въздушно изстудяване, тъй като не можеше да дава отговор на условията повече в непрестанно намаляващото пространството на законодателството за разрешените излъчвания.



Сега Harley-Davidson показа новия вид, наименуван Revolution Max 975T, основан на 1250T и също по този начин оборудван с изменчиво време на клапаните и комплекти за контролиране на хидравличните клапани. С ходов размер от 975 cc (59,5 ci) посредством по-малки диаметър и ход за още по-високи обороти, надквадратно съответствие от 1,47, този мотор беше показан за първи път в концепцията на Bronx streetfighter, която беше показана на ревюто EICMA 2019 с общественото желание да продължи в произвеждане през 2020 година

По незнайни аргументи концепцията към момента не е материализирана в серийно осъществяване, само че моторът й 975T най-сетне е тук, а достоверни мнения го свързват и с бъдеща по-малка Pan America.

Сега машината предлага 89 к.с. при 7500/мин и 95 Нм при 5750/мин. Това е много по-малко от 115 к.с. на Bronx, защото Harley-Davidson изясни, че моторът е надъхан най-вече за мощни ниски и междинни характерности, достижение, което става още по-лесно с изменчивото време за работа на клапаните.

Nightster следва същата архитектура на шасито като Sportster S, с две подрамки и клатещо се рамо, закрепено към блока на мотора, изграждайки собствен личен темперамент с доста по-ниска седалка, по-голямо 19-инчово предно колело и двоен амортисьор откъм гърба. 11,7-литровият контейнер за гориво е подложен под седалката, до момента в който това, което наподобява като обичаен контейнер на Sportster, в действителност е капакът на въздушната кутия. Наклонената седалка седи комфортно ниско на 688,3 мм, разкривайки резервоара за гориво под нея.

Имайки поради спестяването на разноски, Harley-Davidson употребява елементи с по-ниски характерности в няколко елементи на мотоциклета. Кръглият аналогов скоростомер с дребен LCD екран наподобява много елементарен спрямо цветния TFT екран на Sportster с Bluetooth.

Такъв е и казусът с комплекта за възстановяване на сигурността на мотоциклетиста. Вместо усъвършенствания пакет за сензитивност в завой, който поддържа Sportster S, Nightster избира общоприета двуканална ABS система, надзор на сцеплението (TC) и надзор на приплъзването на въртящия миг.

Водачът може да превключва сред три авансово заложени режима на каране – Road, Sport и Rain – които контролират подаването на мощ, реакцията на газта, прекъсването на мотора, ABS и TC настройките.

2022 Harley-Davidson Nightster употребява стандартни, нерегулируеми 41-милиметрови вилки с двоен огъващ клапан Showa. Предното окачване се ръководи от стандартни вилки Showa Dual Bending Valve, добре прочут елемент, който е бил употребен в няколко модела на Honda, като CB1100, NC750X и CB650. Отзад Nightster има два амортисьора с емулсионна технология.

Според Harley-Davidson, Nightster ще бъде разполагаем на пазара този месец, като цената в Съединени американски щати е оповестена на 13 499 $ за черния цвят и 13 899 $ за аления и сивия вид. Цените за други пазари към момента не са оповестени.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР