Най-новият военен самолет на американските военновъздушни сили B-21 Raider направи

...
Най-новият военен самолет на американските военновъздушни сили B-21 Raider направи
Коментари Харесай

Първият ядрен бомбардировач на 21-ви век полетя за първи път

Най-новият боен аероплан на американските военновъздушни сили B-21 " Raider " направи първия си тестови полет, с което от ден на ден се приближава до това да се трансформира в идващия нуклеарен бомбардировач.

Десетки запалянковци на авиацията и фотографи се събраха към цех 42 в Палмдейл, Калифорния, с цел да следят първия полет на новия бомбардирировач. Крилообразният аероплан е първият, който компанията Northrop Grumman разбратва от 30 години насам. Последното сходно оборудване е B-2 Spirit, който дебютира през 1988 година

B-21 ще може да доставя както стандартни, по този начин и нуклеарни оръжия по целия свят, като употребява благоприятни условия за зареждане с гориво на огромни дистанции и във въздуха. Името " B-21 " е обещано поради това, че той е първият бомбардировач на 21-ви век, и е наименуван " Raider " в чест на " смелия дух " на летците, направили изненадващия рейд над Токио през Втората международна война, станал прочут като Рейд на Дулитъл.

Бомбардировачът е с обхват от 9600 км и потребен товар от 10 тона. Той е планиран с тънки въздухозаборници и огромни въздухозаборници. Създаден е да нанася удари по вражеска територия. Northrop назовава самолета аероплан от шесто потомство, поради способността му да се свързва с други самолети и елементарно да интегрира бъдещи оръжия в систематичната си архитектура. Определян е също и като " гръбнака на бъдещата американска авиация ".

The B-21 Raider has taken its first flight
— OSINTtechnical (@Osinttechnical)
Военновъздушните сили възнамеряват да построят най-малко 100 такива самолета, като за задачата ще употребяват усъвършенствани материали, както и стелт технология, с цел да бъдат по-устойчиви в бъдещи спорове. Планира се самолетът да се създава във разновидности с водачи и без водачи.

Предвижда се всеки от самолетите да коства приблизително750 млн. $. Въпреки това Военновъздушни сили на Съединени американски щати пазят в загадка подробната информация за цените, поради което не може да се направи цялостна оценка на разноските. В момента се създават шест тестови самолета, като всеки от тях е в друг стадий на слогбяване.

По военната стратегия, която се извършва под строга загадка, работят над 8000 души от Northrop Grumman, индустриални сътрудници и военновъздушните сили. Служителите се пробват да защитят детайлностите по плана, с цел да попречат на Китай да получи достъп до технологията на оръжието и да сътвори сходна версия, както е станало с други съвременни американски оръжейни системи като да вземем за пример изтребителя F-35.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР