Най-новият Соня Момчилова е била в несъвместимост с длъжността. Това

...
Най-новият Соня Момчилова е била в несъвместимост с длъжността. Това
Коментари Харесай

Според КПКОНПИ назначената от Радев в СЕМ е в несъвместимост

Най-новият Соня Момчилова е била в несъответственост с длъжността. Това ставя ясно от известие на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Към датата на сключване на указа за назначението ѝ Момчилова е била едноличен притежател на капитала на комерсиално сдружение, открила инспекцията. По закон за членове на Съвет за електронни медии не могат да имат такова качество. Три дни по-късно Момчилова е трансферирала дяловете си на различен човек. Малко по-късно е подписала и декларация, че дава отговор на условията за поста.

" Макар при подаването на декларациите несъвместимостта да е отстранена, към датата на заемане на длъжността тя е била налице ", настояват от КПКОНПИ.

Оттам са изпратили материалите на президента Радев. Като орган по назначение той би следвало да предприеме дейности по подготвеност, декларират от комисията.

Преди да бъде назначена в Съвет за електронни медии Момчилова бе началник на държавния пресцентър. Тя зае позицията след идването на служебното държавно управление. Проверката на КПКОНПИ против на съвета Бетина Жотева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР