Най-новият проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE)

...
Най-новият проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE)
Коментари Харесай

Асоциацията на българските лидери и предприемачи - ABLE стартира нова програма за младежко предприемачество през февруари 2019 г.


Най-новият план на Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE) е програмата ABLE Activator, която цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 дейни младежи (студенти и млади експерти до 35-годишна възраст), като им даде директен достъп до запаси в предприемаческата екосистема и практическо познание за развиването на собствен бизнес.

Първото издание на плана стартира на 15-ти февруари 2019 година, а кандидатури за присъединяване се одобряват до 21 декември.

Организаторите акцентират, че измежду отличаващите курса характерности е това, че след завършването на ABLE Activator, участниците ще могат да се причислят към общността на ABLE и да продължат да развиват себе си и плановете си посредством мрежата от членове и запаси на организацията. Целта на образованието е освен да съчетае на практика умения за бизнес и водачество, само че и да даде достъп и контакти на участниците с най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, само че и с водачи от новаторски корпорации и интернационално приети организации.

Официалното показване на програмата ще се случи на 6ти декември, четвъртък, от 19:00ч. на особено събитие в офиса на една от фирмите сътрудник на самодейността - Leanplum. Събитието е отворено за всички, искащи да научат повече за ABLE Activator от нейните основатели.

Програмата се осъществя от Асоциация на Българските водачи и бизнесмени (ABLE), с генералната поддръжката на Фондация Америка за България и Обединена българска банка.

Какво ще съставлява?

Форматът на образованието ще бъде натоварен и е основан напълно на метода на ученето посредством прекарване с доста на практика задания и симулации. Курсът ще протече в границите на 6 дълги уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие следните 6 модула:

Изграждане на темперамент и лидерски капацитет

Формиране на хрумвания и Хакатон

Създаване на стойност и тестване приложимостта на концепциите

Бизнес модел

Маркетингова тактика, продажби и договаряния

Демо ден и уикенд с общността на ABLE

Освен занятията през уикендите, се плануват и специфични събития всяка сряда, където участниците ще имат опция да се срещнат с историите на сполучливи български бизнесмени и да посетят новаторски започващи компании.

Програмата ще приключи с представяне на плановете, основани в ABLE Activator - така наречен в предприемаческите среди Демо ден (Demo Day), на който всеки от екипите ще показа създадената от тях концепция, която може да има както бизнес, по този начин и обществена устременост.

Какво ще получат участниците в програмата?

Споделяне на опит от първа ръка от създатели на започващи компании в България, водачи в разнообразни сфери на бизнеса, интернационалните посетители и международно приети лектори, чието публично оповестяване следва на откриващото събитие на програмата.

Практически познания, които да ги водят по пътя на реализиране на една концепция - от нейното основаване до представянето на пазара на работещ обществен или бизнес план.

Подробно схващане на основните аспекти на предприемачеството и нововъведенията в световен подтекст.

Безопасна среда, където участниците могат да развият креативност и сериозно мислене, да практикуват информационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават противоположна връзка и да усъвършенстват представянето си.

След сполучливо довеждане докрай на програмата, всеки от участниците ще получи опция да се включи като пълновръстен член в Асоциацията на българските водачи и бизнесмени.

Какви са изискванията за присъединяване?

Участници могат да бъдат студенти от втора година на образование във ВУЗ, магистри, докторанти и млади експерти до 35 годишна възраст. Задължително изискване е да владеят британски език и да имат опция да посещават всички модули от програмата. Необходимо е също претендентите да имат мощна мотивация да се развиват като водачи и бизнесмени, както и да способстват за позитивната смяна на средата в България.

Срокът за кандидатстване в 21ви декември и става посредством попълване на апликационна форма на уеб страницата на програмата www.activator.bg

Тридесет от всички кандидатствали ще бъдат определени за присъединяване в програмата, като таксата за включване е 270лв. Предвижда се най-изявените от тях да получат стипендии.

За всеки от участнците ще бъдат обезпечени превоз, нощувки и изхранване по време на първия и последния модул на програмата, които ще се проведат отвън София. Храна, питиета и кафе паузи ще бъдат обезпечени и през уикендите, в които ще се организират останалите модули от програмата.

„ Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи” е неправителствена организация с над 200 членове, минали през „ Програма Младите Лидери на

България” (Bulgarian Young Leaders Program) на Фондация Америка за България.

Приели сме за своя задача да работим за развиването на интензивно гражданско общество, да въодушевяваме водачество и да промотираме предприемачеството е България.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР