Най-новият от турнирите на УЕФА - Лигата на конференциите, също

...
Най-новият от турнирите на УЕФА - Лигата на конференциите, също
Коментари Харесай

Лигата на конференциите не е за пренебрегване със седем осминафинала

Най-новият от шампионатите на УЕФА - Лигата на конференциите, също ще притегли вниманието на почитателите в четвъртък вечер със седем мача от първия кръг на 1/8-финалите. Още във вторник Лацио и АЗ Алкмаар сложиха началото на този стадий, като “Олимпико ” стана очевидец на ненапълно изненадваща победа на нидерландците с 2:1.

Борещият се за мястото си в Премиър лийг Уест Хам ще гостува в Ларнака на локалния АЕК, който през предишния сезон приключи втори в шампионата на Кипър. “Чуковете ” бяха блестящи в груповата фаза през есента, спечелвайки всичките си шест дуела. АЕК пък идва от Лига Европа, където остана трети в групата си, а по-късно в плейофния кръг мъчно отстрани Днипро-1 (1:0 и 0:0).

Друг от тимовете с най-големи шансове - Фиорентина, приема носителя на Купата на Турция Сивасспор, който също завоюва своята група в шампионата. Италианците пък останаха втори в група с другия турски представител на 1/8-финалите - Истанбул Башакшехир.

Андерлехт против Виляреал е друга вълнуваща двойка. Белгийският отбор се оправи с Лудогорец в предишния стадий, а “жълтата подводница ” приключи на върха в своята група през есента.

Базел, който не е за подценяване, се изправя против първенеца на Словакия Слован (Братислава). Швейцарците обаче не са на нормалното си високо равнище в своя шампионат, където са на 18 точки от първото място. Слован пък се бори за лидерската позиция в шампионата си.

Носителят на Купата на Белгия Гент мина през дузпи в плейофите, с цел да се изправи в този момент против упоменатия към този момент Истанбул Башакшехир, който през есента разгроми Фиорентина с 3:0.

В последните два мача първенецът на Полша Лех (Познан) приема коравите шведи от Юрдгорден, а първенецът на Молдова Шериф (Тираспол) е хазаин на Ница.

Всички реванши са на 16 март като се изключи Истанбул Башакшехир - Гент, който ще е ден по-рано.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР