Най-новият четиризвезден хотел „Астория Гранд хотел“ в София (бивш „Родина“

...
Най-новият четиризвезден хотел „Астория Гранд хотел“ в София (бивш „Родина“
Коментари Харесай

Бизнесменът Людмил Стойков отваря новия си хотел в София

Най-новият четиризвезден хотел „ Астория Гранд хотел “ в София (бивш „ Родина “ на Руски паметник) стартира да работи и да приема посетители. Това разгласи за TravelNews Венеция Павлова, общоприет управител на комплекса. Той е изяло освежен с нова визия и най-модерните технологии в хотелиерския бизнес. „ Постепенно отваряме етажите и стаите за настаняване, лоби барът и ресторантът за закуска също към този момент работят “, сподели Павлова. На последния етаж е предан чартърен „ Джанам скай клуб ресторант “, който първи стартира да посреща клиенти. Хотелът е пуснат за настаняване в резервационните системи и се водят диалози с туроператори за обслужването на групи в бъдеще, акцентира Павлова. Тя се надява на по-скорошното привършване на войната, с цел да стартира възобновяване на туризма.



Официалното разкриване на хотела ще бъде през есента, до когато се чака да действат всички обекти в него. „ Астория Гранд хотел “ ще разполага с 490 стаи, 2 огромни конферентни зали, които ще се разделят на две, 5 по-малки зали, 1 ресторант „ а ла карт “, лоби бар, СПА център с басейн, фитнес, сауна, парна баня, фризьорски салон и казино.

Бившият хотел „ Родина “ не работи от 2014 година, като главната му реорганизация стартира през 2016 година Той е емблематичен четиризвезден хотел за София. Построен е през 1979 година Със своите 104 метра и 25 етажа е втората по височина приключена постройка в София и България до 2000 година През 2013 – 2014 година се организираха няколко търга за продажбата му, като всякога цената му пада заради ниския интерес. При четвъртата подред процедура за обществена продажба, проведена от частния правосъден изпълител Георги Дичев поради непогасени отговорности в размер на 25 млн. лева към ОББ, хотелът е платен от пернишкия предприемач Людмил Стойков. Той е притежател още на ваканционен комплекс “Дюни”, който закупи по линия на приватизацията през 1999 година

„ Астория Гранд хотел “ е благосъстоятелност на сдружението "Астория груп " ЕООД с шеф Елза Радкова. Дружеството е благосъстоятелност на “Дюни” АД, демонстрира информация в Търговския указател. Елза Радкова ръководи целия туристически бизнес на Людмил Стойков.

Мирослав Иванов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР