Най-новите заглавия в японското кино, вдъхновени от комиксите манга, ще

...
Най-новите заглавия в японското кино, вдъхновени от комиксите манга, ще
Коментари Харесай

Панорама на японското кино ще се проведе във Варна

Най-новите заглавия в японското кино, въодушевени от комиксите манга, ще бъдат показани по време на Панорама на японското кино, която ще се организира във Варна на 8 ноември (петък) в зала „ Пленарна “ на общината. Събитието е част от 30-те юбилейни Дни на японската просвета в България и се реализира под патронажа на Община Варна. Филмите ще бъдат показани от господин Ясуюки Ебата, консултант в Посолството на Япония в България.

Ежегодно филмите, които се излъчват в границите на фестивала, са особено подбрани от фонда на филмотеката на Японската фондация. Тази година ще има 2 прожекции.

От 18:30 ч. стартира „ Медиумът Кусуо “, разказващ за ученика Кусуо Сайки, който е роден с мистериозни качества. По комичен метод е разказано по какъв начин той отхвърля да употребява дарбата си, само че когато събитията го притискат и единствено той може да избави света, Кусуо Сайки е заставен да отбрани приятелите си.

Вторият филм „ Сето и Уцуми “, който стартира в 20:15 ч., е притежател на многочислени награди. Той демонстрира историята на две момчета, които всеки ден след учебно заведение се срещат и си бърборят. Различните тематики, разходки около реката и игри придават лекост на сюжета и прелестно възприятие у феновете.

Входът за прожекциите е свободен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР