Най-новите филми за класически балет и модерен танц ще бъдат

...
Най-новите филми за класически балет и модерен танц ще бъдат
Коментари Харесай

Филми, посветени на танца, гледаме в Люмиер

Най-новите филми за типичен балет и съвременен танц ще бъдат прожектирани в кино " Люмиер Лидл " като част от " Танц филм фест ", както ДУМА писа. От през днешния ден, 24 септември, до 30-и феновете на танцовото изкуство ще могат да се насладят на 12 кино лентата от програмата. Сред тях са както одобрени заглавия, по този начин и премиерни за страната ни филми. Те обгръщат няколко категории, измежду които типичен балет и велики филми за балета, съвременен танц, документални произведения и фламенко.

" Аз просто изтанцувах живота си ", споделя създателката на модерния балет Айсидора Дънкан, чийто живот ще може да проследим във вдъхновяващия филм " Айсидора Дънкан " на 29 септември от 16 ч. Режисьор е Карел Райс, а в ролята на божествената Айсидора се превъплъщава актрисата Ванеса Редгрейв.

Съществува ли любовта от пръв взор? Любовта към танца несъмнено е такава. Доказателство е филмът на режисьора Исиар Болайн - " Юли ", който ще бъде прожектиран на 27 септември от 20 ч. Юли е името, с което се обръща към дребния Карлос Акоста татко му Педро. Карлос Акоста става първият негър актьор, танцувал Ромео в Кралския балет в Лондон, където славната му кариера на министър председател солист продължава цели 17 години.

Сред премиерните заглавия се отличава откриващият филм на програмата " Четиринайсетдневка на режисьорите " в Кан - " И по-късно танцувахме " на режисьора Леван Акин, на 29 септември от 18.30 ч. Той се трансформира и в едно от събитията на тазгодишния фестивал. В средата на този месец основният актьор във кино лентата Леван Гелхиани взе оценката за " Най-добър артист " на Международния кинофестивал в Сараево.

Приказка за чудото на съществуването, разказана посредством танца, е филмът " Танц " на Телмо Еснал. Той ще показа еволюцията на едни от най-автентичните танци в Европа, белязана от кръговрата на природата.

В категорията " Модерен балет " ще бъдат показани две изключителни творби на модерния танц - " Кафе Мюлер " за хореографката Пина Бауш (27 септември, 19 ч.) и запис от представлението " Бежар: Деветата симфония " (28 септември, 20 ч.) - запис от представлението " Бежар: Деветата симфония " от зала " NHK " в Токио на 8 ноември 2014 година Монументална творба, тази балетна режисура събира 250 танцьори и музиканти на една сцена.

Филмът " Лос Тарантос " от 1963 година ще ни показа секси, суровия и каталунски жанр на танцуване, който бележи изявата на именитата танцьорка Кармен Амайя в ролята на Ангустиас. Злочестите любовници във кино лентата се играят от Сара Лесана и хипнотизиращия Антонио Гадес, станал знаменит 20 години по-късно с фламенко трилогията на Карлос Саура. Въпреки че преди време е номиниран за " Оскар " за чуждоезичен филм, " Лос Тарантос " на Франсиско Ровира-Белета е същинско прикрито богатство, непоказвано отвън Испания с десетилетия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР