Най-новата поредица от видеоклипове на Евронюз се казва Пренасочени: Балканите

...
Най-новата поредица от видеоклипове на Евронюз се казва Пренасочени: Балканите
Коментари Харесай

Евронюз избра нашите кукери за първия епизод на нова туристическа поредица

Най-новата поредност от видеоклипове на " Евронюз " се споделя " Пренасочени: Балканите " (Rerouted: The Balkans), а водеща е влиятелната в обществените мрежи и YouTube инфлуенсърка Ева Бек. Концепцията включва разглеждане на другите култури и проучване на обичаите и традициите в Източна Европа.

Ева ще ни изведе извън утъпканите пътеки и ще ни направи очевидци, а даже и участници в нейните пътешествия през Румъния, Сърбия, Северна Македония, Албания.

Но първата й туристическа цел е България!

Инфлуенсърката е избрала да стартира своята поредност точно с репортаж от нашата страна, разказвайки за ритуала " Кукери ".

" Срещаме прелестните балкански хора, които внасят модерни обрати в античните обичаи и пътуваме из девствени, недокоснати пейзажи. Може да не сте възнамерявали да посетите тези страни преди, само че едно е несъмнено – те са на път да оглавят списъка ви с цели за пътешестване. " Така " Евронюз " разказва новата туристическа поредност. 

" На първата спирка по време на пътешествието й из Балканите Ева среща някои от най-грозните герои, които в миналото ще видите. "

" Но всичко е с добра идея. Кукери е карнавал за чудовища. Вековна българска традиция, при която хората танцуват по улиците в страшни маски, скотски кожи и мощни звънци (бел. ред – чанове) ", изяснява европейската медия.



" Когато сте на улицата и усетите звука на хилядите камбани, той прогонва цялата отрицателна сила от тялото ви. Всичко, което можете да видите, е насладата в очите на другите хора ", споделя Иванка, с която Ева се среща у нас. 

От тийзъра за новата поредност виждаме, че няма единствено кукерите да бъдат в центъра на вниманието на Ева и света. Ракия, носии, обичайни храни, живот на село, каруци, сцепване на дърва и какво ли не, с което сме привикнали и даже да изпитваме лек позор, буди неспокойствие и интерес в младата пътешественичка. 



Ще чакаме с интерес идващите серии, само че за какво още веднъж чужденци би трябвало да ни демонстрират какъв брой са любопитни дребните ни особености, необичайните обичаи и присъщия " балкански синдром "?

 
Кукерите през погледа на един английски фотограф
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР