Най-новата политическа формация, която влиза с летящ старт в изборния

...
Най-новата политическа формация, която влиза с летящ старт в изборния
Коментари Харесай

Кой ще води листите на "Продължаваме промяната"

Най-новата политическа групировка, която влиза с летящ старт в изборния маратон на 2021 година - " Продължаваме промяната " (ПП) внесе във вторник в ЦИК листите си с кандидат-депутатите за 47-ото Народно събрание. Общият им брой е над 220 души. Ако се съди по излязлото същия ден изследване на " Алфа рисърч ", политическият план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев повтаря бурното влизане в политиката на партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН ". На първите избори на 4 април Има Такъв Народ получи втория по мощ резултат след ГЕРБ, с което изненада и социолозите. Сега съгласно данните на " Алфа рисърч " Политическа партия влиза в акцията непосредствено на трета позиция, с разлика под 1 % от поставената на второ място Българска социалистическа партия. Фаворитът от предходните избори на 11 юли " ИТН " пък е към този момент на предпоследното пето място.

Формацията на Петков и Василев разполагаше с малко време за попълване на листите си, само че все пак прегледът на хората, сложени на водаческите места, демонстрира сериозна поръчка за продължение на качествената смяна в състава на Народното събрание, почнала с първите избори тази година. Начело на листите й са хора с експертиза и сполучлива кариера в разнообразни области, идващи главно от частния бранш.

" Всички тези хора са самостоятелни, няма нито една " калинка " и нито един дисциплиниран реализатор на спуснати нареждания ", увери пред " Капитал " съоснователят на плана Кирил Петков. В поддръжка на изказванието си той сподели, че в първичните диалози за включването им във групировката отговорът всеобщо е бил " не " - с общия претекст, че не желаят да се замесват с отблъскващия облик, който си е основала българската политика. По думите му приблизително три дни е лишило да размислят и да стигнат до извода, че биха съжалявали, в случай че са имали опция да трансформират това и не са го създали.

Петков е наясно, че индикаторът " самостоятелност " може да затрудни работата и взимането на решенията в " Продължаваме промяната ", само че управлението на групировката ще разчита на координацията и разговора. Сред правилата, по които са избирани водачите на листи за многомандатните изборни региони, е те да са по някакъв метод свързани с тях - или да са родени, или да са живели и работили там. За да се предотвратят изненади, биографиите на кандидат-депутатите са проверявани в допълнение, което е правил екип от 30 души.

В околните дни се чака групировката да показа и управническата си стратегия, в чието разработване, отново по думите на Кирил Петков, са взели участие хора с действителен принос в другите области.

Ето какво се знае все още за водачите на листи на " Продължаваме промяната ". Благоевград Андрей Гюров Финансист, учител в Американския университет в Благоевград

Проф. Гюров е част от катедрата по бизнес в АУБГ. Има професионален и научен опит в Съединени американски щати и Европа. Родом е от Благоевград. Средното си обучение получава в Езикова гимназия " Акад. Людмил Стоянов ". Академичният си път продължава в Truman State University и в University of Vienna in Austria. С най-високия резултат от оценките на студентите. Бургас Константин Бачийски бизнесмен и общински консултант

Водаческото място в Бургас е отредено за Константин Бачийски- два мандата общински консултант в локалния парламент и водач на основаната от бургаския предприемач Георги Манев партия " Средна европейска класа ", която влезе в коалиция с " Продължаваме промяната ". 43-годишният Бачийски оглави партията публично, откакто при започване на септември самият Манев се отдръпна от председателския пост. Бачийски е притежател на " Лидер технолоджис " -магазин и сервиз за компютри, преносими компютри, таблети и аксесоари.

Той е една от дейните фигури в бургаския Общински съвет, като през годините обществено водеше борби като да вземем за пример тази за понижаване на такса боклук за бизнеса, основаването на фонд за стимулиране на целогодишни полети на нискотарифни компании от и за Бургас, както и за основаването на Свободна безмитна зона с карго летище в " Равнец ", които му донесоха известна социална поддръжка. Той беше повдигнат и за кмет на Бургас от СЕК на последните локални избори през 2019 година, само че се класира едвам на четвърто място с към 6% от гласовете.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Икономика 2 Енергетика 3 Право 1 Енергетика 2 Свят 3 Свят 1 Икономика 2 Енергетика 3 Технологии
Преди няколко седмици в изявление за БНР Бачийски изясни, че се познава с Кирил Петков от дълго време и през годините са имали допирни точки в разнообразни дела. " По времето, в което е бил длъжностен министър, сме общували по служебни въпроси - плана за летище " Равнец ", да вземем за пример. С Асен Василев се срещнах неотдавна ", сподели Бачийски. Варна Даниел Лорер софтуерен бизнесмен

Завършва информатика и бизнес администрация в университета в Тел Авив. През 1998 година дружно с сътрудници състуденти основава първия си стартъп FranceBusinessPlus, продаден година по-късно на локална верига за доставки на едро. След това е измежду първите инженери в Mercury Interactive, израелска хай-тек компания трансформирала се в международен водач в региона на софтуера за автоматизиран първокласен надзор, и закупена от Hewlett-Packard за 4.5 милиарда $.

След продажбата на Mercury през 2006 година основава Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения основана в Истанбул. Партньор е в учредения през 2018 година български фонд за рискови вложения BrightCap Ventures, който е финансиран от ЕИФ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР