Най-новата луксозна яхта в света ще се казва е Пангеос

...
Най-новата луксозна яхта в света ще се казва е Пангеос
Коментари Харесай

Огромен плаващ град - най-голямата конструкция, която ще струва $8 милиарда

Най-новата първокласна яхта в света ще се споделя е Пангеос - кръстена на Пангея,  огромен континент, съществувал от преди 200 милиона до 335 милиона години. Сумата за реализацията на този голям плащващ град ще е 8 милиарда $, съгласно дизайнерското студио Lazzarini.
 Снимка 595634
 

Нищо чудно, че е толкоз скъпо, имайки поради, че това ще се трансформира в най-голямата плаваща структура, строена в миналото. Дължината на яхтата ще е 550 метра и 610 метра широчина, споделя CNN.

Това ще е " плаващ град " съгласно дизайнерското студио Lazzarini. Яхтата ще предлага хотели, търговски центрове, паркове и даже пристанища за по-малки кораби и писти за самолети. Самата структура е във формата на голяма костенурка.
 Снимка 595645
 

Плаващата констрикция ще е като същински град. Пангеос ще разполага с пристанище и център. Горната част на яхтата ще се употребява като място за кацане на самолети. Ще има слънчеви панели за зареждане на яхтата.

Вместо да работи от несъмнено пристанище или да има избран маршрут, костенурката просто ще обикаля, трансформирайки пътуването в дестинация.
 Снимка 595646
 

Lazzarini се надява, че строителството може да стартира през 2033 година и планува време за създаване - осем години.
 Снимка 595647
 

Построяването на плаващият град обаче ще изисква особено място, което сега не съществува. Дизайнерите са насочили взор към Саудитска Арабия като място за създаване яхтата. Около един квадратен километър от морето ще бъде драгиран и да бъде издигнат кръговиден язовир, преди да бъде стартирано построяването на плаващия град. Дизайнерите са определили място в пристанището на крал Абдула като идеалното пространство.
 Снимка 595648
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР