Най-новата база Учебен корпус 1 беше открита официално в Медицински

...
Най-новата база Учебен корпус 1 беше открита официално в Медицински
Коментари Харесай

Откриха нов модерен корпус на Медицинския в Пловдив

Най-новата база Учебен корпус 1 беше открита публично в Медицински университет-Пловдив.



Водосвет беше отслужен персонално от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай.



Сградата разполага с 32 образователни и научни лаборатории и публика със 70 места. В шестетажния образователния комплекс са разположени четири от теоретичните катедри - Медицинска биология, Медицинска физика и биофизика, Биоорганична химия и Медицинска биохимия. Според образователната стратегия точно в тях стартират своето действително образование първокурсниците. Модерната база ще бъде професионален дом за 61 преподаватели и чиновници, които ще образоват годишно над 1500 студенти от всички специалности.



За 76-ти път и с съвременна образователна постройка академичното управление на МУ-Пловдив откри новата образователна година, през която ще се образоват над 6 000 студенти. След сполучливо извършената кандидатстудентска акция 2021 в МУ-Пловдив са попълнени всички места за образование по държавна поръчка за специалностите в четирите факултета и Медицинския лицей.

От първокурсниците – бъдещи магистри и бакалаври, 735 са български жители, признати по държавна поръчка, 500 са задгранични жители и 30 са български студенти, признати да се образоват против възнаграждение.



Трима са отличниците от приемните изпити тази година с оптимален бал от 36.00 - Гергана Ангелова, Марилена Котларова и Сийка Манолчева - от компетентност „ Медицина “.



Със заповед на Ректора те бяха наградени с емблематичните за висшето учебно заведение дарове – здравна слушалка, лекарски екип и учебник по вътрешни заболявания. По традиция трите първокурснички одобриха от предходния випуск символичния „ Храм на познанието “ – статуетката материален изразител на посвещаването им в новите хоризонти на познанието и науката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР