Най-неприятният е безкрайното рестартиране на операционната системаПотребители на Windows 11

...
Най-неприятният е безкрайното рестартиране на операционната системаПотребители на Windows 11
Коментари Харесай

Три проблема с последния ъпдейт на Windows 11

Най-неприятният е безкрайното рестартиране на операционната система

Потребители на Windows 11 оповестяват за разнообразни проблеми след наложителна актуализация на системата (снимка: CC0 Public Domain)

Инсталирането на новата актуализация за Windows 11, която има наложителен статус, може да аргументи доста неудобства на елементарните консуматори и ИТ админите, съгласно първите мнения.

По-конкретно, ъпдейтът от 14 ноември 2023 година може да докара до неправилна работа на лентата на дилемите и постепенно превключване на виртуални десктопи, съпроводено от образни неточности. Освен това по време на инсталирането на актуализацията може да зародят неточности, водещи до безкрайна поредност от рестартирания на компютъра, заяви Windows Latest.

За да утежни нещата още повече, KB5032190 е наложителна кумулативна актуализация, която поправя доста неточности в сигурността, тъй че умишленото блокиране на нейното инсталиране може да не е най-хубавото решение.

Изчезващи икони в лентата на дилемите

Според изявления на консуматори в Reddit и Feedback Hub, инсталирането на актуализацията KB5032190 може да попречи на естествената работа на лентата на дилемите на Windows 11.

Проблемът се свежда до цялостно изгубване на иконите на приложенията, ситуирани на този най-съществен надзорен детайл на операционната система на Microsoft, или до погрешно култивиране на кликванията върху иконите при опит за пускане на приложения.

Системата започва друга стратегия от иконата, на която потребителят е сложил курсора на мишката, преди да щракне с левия бутон. Вместо това се започва приложението, чиято икона следва директно тази, от която се нуждае потребителят.
още по темата
С други думи, в случай че иконите на OneNote и Word са ситуирани поред в лентата на дилемите, опитът за пускане на приложението за водене на бележки постоянно води до пускане на текстообработващата стратегия.

Някои от потребителите, които са срещнали този чудноват проблем, споделят, че рестартирането на File Explorer през диспечера на дилемите може да го позволи за известно време. След към половин час обаче още веднъж пораждат проблеми със стартирането на приложенията и изгубването на иконите, тъй че Explorer би трябвало да се затвори още веднъж.

Microsoft знае за грешката с проявлението на иконите в лентата на дилемите. Разработчиците даже пуснаха няколко предварителни компилации на кръпки, които отстраняват тази неприятна обстановка – казусът беше решен във вътрешни компилации на канала Canary. Все още обаче не е ясно по кое време корекцията ще се появи в стабилната версия на Windows 11.

Потребителите започнаха да се оплакват от казуса, разказан нагоре, още с стартирането на незадължителната функционална актуализация Moment 4 през септември 2023 година, само че грешката по някакъв метод „ мигрира ” към наложителната актуализация KB5032190.

Moment 4, апропо, даде на потребителите на компютри с Windows 11 достъп до нов образован помощник, който се назовава Windows Copilot и незабавно стартира да им предизвиква дискомфорт. По-конкретно, на конфигурации с голям брой монитори, когато потребителите се пробват да започват AI помощника, могат да се натъкнат на безредно придвижване на иконите на приложения и документи от екран на екран.

Проблем с виртуалните десктопи

След инсталиране на актуализацията KB5032190 за Windows 11 някои консуматори оповестяват за появяването на неприятни обстановки при работа с виртуални десктопи.

Така да вземем за пример, анимацията при превключване сред работни пространства страда от липса на отмереност, а самите работни плотове (десктопи) в някои случаи могат да бъдат образно изкривени. Потребителите, които са се сблъскали с този проблем, виждат скъсване на изображението и погрешно проявление на тапета на работния плот.

Трябва да се означи, че проблемите с отзивчивостта на механизма за виртуален десктоп, както и изгубването на иконите от лентата на дилемите, бяха регистрирани с стартирането на Moment 4. Сега те засягат потребителите на всички версии на Windows 11, в това число тези, които не са конфигурирали Moment 4 – заради обстоятелството, че KB5032190 е наложителна актуализация.

Безкрайни рестартирания

Може би най-сериозният проблем, който ъпдейтът KB50321190 може да аргументи, е безконечен цикъл на рестартиране, в който операционната система влиза по време на инсталиране на актуализацията.

Има доста недоволства, оповестени в Центъра за противоположна връзка, че Windows автоматизирано и неведнъж се рестартира в случайни моменти по време на процедурата за инсталиране на актуализацията, след което системата се връща към първичното си положение.

Проблемът визира разнообразни версии на Windows 11, в това число Enterprise и Pro. В някои случаи информацията за несполучлив опит за инсталиране на ъпдейта даже не се записва в хронологията на актуализациите на Windows Update и по този метод лишава потребителя от скъпа информация (например кодове за грешки), която другояче би могла да помогне за установяване на повода за казуса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР