Най-напредналата държава в областта на строителството на икономически зони безспорно

...
Най-напредналата държава в областта на строителството на икономически зони безспорно
Коментари Харесай

Китай инвестира 10 трилиона USD в икономическа зона

Най-напредналата страна в региона на строителството на стопански зони несъмнено е Китай. В момента тя разполага с 12 сходни зони. Реализират се още такива в шест провинции. Властите обаче имат надалеч по-големи упоритости, а точно да строят сходни обекти отвън рамките на... планетата Земя. Идеята е до 2050 година Китай да открие първата икономическа зона на Луната. Плановете са тя да генерира годишен приход от 10 трлн. USD. Ще покрива пространството сред към Земята и Луната и това сред двете планети.

„ Плановете са на лунната икономическа зона да бъдат позиционирани компании, които се занимават с базови промишлености, изследователска активност и такива, които работят в сферите на галактическия превоз, откриването на запаси и построяването на галактическа инфраструктура”, споделя Бao Beймин, шеф нa Koмиcиятa зa нayĸa и тexнoлoгия ĸъм Сhіnа Аеrоѕрасе Ѕсіеnсе аnd Тесhnоlоgу Соrроrаtіоn.

Несъмнено реализирането на плана изисква забележителна проучвателна активност. Първият стадий от нея би трябвало да завърши през 2030 година, като и до тогава да е построена и самата транспортна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР