Най-накрая имаме две много добри новини за софиянци, свързани с

...
Най-накрая имаме две много добри новини за софиянци, свързани с
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Не можем да си позволим софиянци да станат заложник на частен инвеститор за "Топлофикация"

Най-накрая имаме две доста положителни вести за софиянци, свързани с " Топлофикация " - " Топлофикация " ще работи цяла зима и ще има газ до края на 2023 година В София газ ще има, само че остава обвързване на страната да подсигурява осъществяването на контракта.
 
В това увери ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред Българска национална телевизия за контракта сред " Топлофикация София " и " Булгаргаз ".
 
По думите му страната би трябвало да се намеси с обезщетителни механизми за всички консуматори на природен газ. Газ ще има, никой нищо не е опрощавал на " Топлофикация ", означи Георгиев.
 
Той добави, че страната е стопански оператор на " Топлофикация " и самият регулаторен капан се разтваря от страната.
 
Георгиев уточни, че бездействието на предходното държавно управление коствало на софиянци близо 480 млн. лева в година, в която нищо не се направи. Не можем да си позволим софиянци да станат пленник на частен вложител за " Топлофикация ", сподели шефът на Столичния общински съвет.
 
Над 94% са събираемостта на вземанията на " Топлофикация " от клиентите си.
 
По отношение на средствата в градския превоз, Георги Георгиев съобщи, че повишаването на природния газ се отрази на електрическата сила, с която се движи градският превоз. Засега казусът е решен, защото бе отпусната половината сума от над 140 млн. лева, удовлетворен е той.
 
Георги Георгиев посочи, че общината е подготвила за 15 септември осветени и в положително положение пешеходни пътеки. Столична община си прави работата по маркиране на пешеходни пътеки и слагане на маркировка наоколо до учебните заведения, добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР