Най-награждаваният египетски филм за последното десетилетие На края на светаще

...
Най-награждаваният египетски филм за последното десетилетие На края на светаще
Коментари Харесай

Започва кино фестивалът "София Менар"

Най-награждаваният египетски филм за последното десетилетие " На края на света " ще открие довечера 12-то издание на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка „ София Менар “ в Дома на киното. Това ще е единствената прожекция на лентата, номинирана за „ Златна палма” в Кан и показала Египет в конкуренцията за чуждоезичен „ Оскар”.

Фестивалът ще продължи до края на месеца, изясни един от уредниците му Здравко Григоров:
„ Тематично филмите задачата им е да показват хората, изповядващи ислям. Това е главната обединителна линия, само че никога не е единствено това. Хората са привикнали, когато приказваме за подобен вид кино, то да бъде малко по-различно от това, което виждаме в всеобщите кино салони. Историите са доста по-човешки - няма специфични резултати, натъртва се повече на актьорската игра, на добре написаните сюжети “.

„ Повечето от филмите са отличени на доста интернационалните фестивали преди да бъдат показани в България. Всички те са премиерни за българските екрани, а присъщото от няколко фестивала насам е, че демонстрираме повече качествени филми за сметка на количеството им “, добави Григоров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР