Най-мощната ракета носител в света - Фалкън Хеви, беше изстреляна

...
Най-мощната ракета носител в света - Фалкън Хеви, беше изстреляна
Коментари Харесай

Излетя най-мощната ракета в света

Най-мощната ракета притежател в света - „ Фалкън Хеви ", беше изстреляна от космодрума „ Кейп Канаверал ". Ракетата на компанията „ Спейс Екс " се счита за стъпка към задачата ѝ за извеждане на хора на Марс.

За доказателство какъв брой е мощна, на борда на „ Фалкън Хеви " е качен... автомобил. Електрически роудстър „ Тесла ", компания, която също като „ Спейс Екс " е благосъстоятелност на Илън Мъск.

„ Изключително разчувствуван съм и се гордея с целия ни екип. Създадохме най-голямата ракета в света. Още ми е мъчно да допускам, че това към този момент е реалност. През цялото време не можех да спра да си представям детонация и по какъв начин ракетата пада стремително надолу ", разяснява Мъск.

Изстрелването и финалът на задачата бяха сполучливи. Зад кормилото на автомобила „ Тесла " е седнал манекен, който отпътува на постоянно и безпределно пътешестване в Космоса, в компанията на емблематичния надпис от " Пътеводител на Галактическия стопаджия ": „ Без суматоха! ".

Идеята на " Спейс Екс " е в близкото бъдеще към Марс да могат да пътуват хора. При това на ниска цена - високата колкото 23-етажна постройка ракета е създадена по този начин, че трите ѝ елементи да могат да се върнат назад на земята и да бъдат употребявани още веднъж.

Двата странични ускорителя се приземиха назад в „ Кейп Канаверал " за наново потребление, а централният ускорител би трябвало да се върне върху транспортен съд - дрон в Атлантическия океан.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР