Най-многолюдният виетнамски град, Хошимин, от днес е в строг локдаун,

...
Най-многолюдният виетнамски град, Хошимин, от днес е в строг локдаун,
Коментари Харесай

10 милиона виетнамци под строг локдаун в Хошимин

Най-многолюдният виетнамски град, Хошимин, от през днешния ден е в непоколебим локдаун, заяви Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че управляващите се пробват да овладеят най-голямото огнище на ковид в страната от началото на пандемията. Мярката бе затегната ден преди вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис да дойде на посещаване във Виетнам, съобщи Българска телеграфна агенция.

Строгите ограничавания ще останат в действие минимум две седмици. На хората, живеещи в региони с висок риск, им се не разрешава да напущат дома си.

Градските управляващи в Хошимин, 10-милионен мегаполис, оповестиха, че са мобилизирали полицията и бойци да наблюдават за спазването на локдауна и да доставят храна и други неща от първа нужда на всяко домакинство. Те се надяват да подобрят епидемиологичната конюнктура и да облекчат напрежението върху пренатоварената здравна система.

Откакто стартира вълната от инфекции в края на април, Виетнам е записал 334 хиляди случая на ковид, множеството от които в Хошимин и прилежащата провинция Бинзионг. Преди това страната дълго време се справяше сполучливо в битката с новия патоген, като дълго време нямаше нито един смъртен случай.

Най-многолюдният виетнамски град, наред с цялата южна част на страната, към този момент са в локдаун от предишния месец, когато разновидността Делта на новия ковид стартира да се популяризира бързо. Забранени са обществените събирания, комерсиалните обекти, които не са от първостепенно значение, са затворени, а хората са помолени да излизат от вкъщи си единствено с цел да купуват храна или при неотложна работа.

От юни в Хошимин работят над 10 краткотрайни лечебни заведения, с цел да бъдат лекувани пациенти с ковид. Поради огромния брой случаи обаче хиляди заболели не може да бъдат приети в болница, отбелязва АП.

Около 19 хиляди заболели с леки признаци са помолени да останат у дома, където да получават здравна помощ от групи от мобилни лекари.

Вчера виетнамското министерство на опазването на здравето заяви за 737 умряли за едно денонощие - рекорден брой от началото на пандемията. Така смъртните случаи във Виетнам от началото на пандемията към този момент са 8277, главно в южните региони.

Във Виетнам, с население от 98 милиона души, досега са доказани общо над 348 хиляди случая на ковид.

Напълно имунизирани са единствено към 1,8 милиона индивида - 1,8 % от всички поданици на страната.
Съединени американски щати са най-големият донор за Виетнам на ваксини против причиняваното от новия ковид заболяване КОВИД-19. Те са доставили досега 5 милиона дози от препарата на американската компания Модерна (Moderna).

Утре вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис ще дойде на двудневно държавно посещаване във Виетнам за подсилване на двустранните връзки. Самолетът й ще кацне в столицата Ханой, където също е въведен локдаун.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР