Най-много катастрофи от началото на годината до края на отпускарския

...
Най-много катастрофи от началото на годината до края на отпускарския
Коментари Харесай

Пловдив лидер в печалната класация по катастрофи от началото на годината

Най-много произшествия от началото на годината до края на отпускарския сезон са станали в региона на Пловдив. Така градът под тепетата лидира тази печална ранглиста

В топ 3 на черната статистика се подреждат още София и Варна, демонстрира равносметката на Пътната полиция, заяви бТВ.

От Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ пресметнаха, че шумните маркировки може да понижат риска от злополуки с до 40 %. Такава шумна маркировка пази на разклона за село Атия, сред Бургас и Созопол, на мястото, където преди три години кола блъсна и умъртви 16-годишен възпитаник на пешеходна пътека. Има такива и по новия път Пловдив-Асеновград.

" Колкото и човек да е заплеснат по време на шофиране, въпреки че няма правото да бъде заплеснат, шумящата маркировка припомня, че би трябвало по някакъв метод да се  намали скоростта или да се предприеме някакво деяние “, споделя мнение Марията Пазвантова, водач.

" Водачът се отбива от дейна лента, губи надзор и навлиза към този момент в спешна, точно този звук може да го стресне и да обърне внимание “, изяснява Даниел Иванчиков от АПИ.

Въпреки че оказват помощ и за концентрацията на водачите, повода за слагането на шумните маркировки е друга – старите пътища. Засега слагането на такива маркировки в обитаеми места е съвсем невероятно поради мощния звук от тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР