Най-много бракове с малолетни момичета в света се сключват в

...
Най-много бракове с малолетни момичета в света се сключват в
Коментари Харесай

ООН: В Южна Азия има най-много деца булки в света

Най-много бракове с малолетни девойки в света се подписват в Южна Азия, сочат нови данни, оповестени през днешния ден от УНИЦЕФ, съобщи Ройтерс. Финансови усложнения и затворени учебни заведения по време на COVID-19 пандемията принуждават фамилиите да задомяват дъщерите си, макар младата им възраст, отбелязва организацията.

Има 290 милиона " деца булки " в района, което е 45% от общия брой на малолетните съпруги в света, оповестяват от Детския фонд на Организация на обединените нации и приканват за полагане на повече старания да се постави завършек на тази процедура.

" Фактът, че Южна Азия носи бремето на най-големия брой в света на бракове с малолетни девойки, не е нищо друго с изключение на цялостна покруса ", сподели в изказване шефът на УНИЦЕФ за Южна Азия Ноала Скинър.

" Встъпване в брак в малолетна възраст лишава девойките от образование, излага здравето и благоденствието им на риск и заплашва бъдещето им. И едно момиче, омъжено в детска възраст, отново е прекомерно ", добави тя.

За доста родители омъжването на дъщерите им е бил е най-хубавият вид, защото опциите девойките им да учат по време на COVID-19 пандемията са били лимитирани, съгласно изследване на УНИЦЕФ, включващо изявленията и полемики в 16 региона в Бангладеш, Индия и Непал.

Според закона възрастта, на която девойките имат право да подписват брак в Непал и Афганистан, е надлежно 20 и 16 години , до момента в който в Индия, Шри Ланка и Бангладеш е 18 години. В Пакистан девойките имат право да се омъжат на 16-годишна възраст, като се изключи провинцията Синд, където възрастта е 18 години, показва организацията.

Според изследването на Организация на обединените нации фамилиите са били подтикнати да омъжат малолетните си дъщери за понижаване на домашните разноски, поради финансови усложнения по време на пандемията.

Въвеждане на ограничения за обществена отбрана и справяне с бедността, отбрана на правото на всяко дете на обучение, обезпечаване на съответна рамка за използване на закона и полагане на повече старания за справяне със обществени правила са измежду вероятните решенията, препоръчани по време на полемики, оповестяват от УНИЦЕФ.

" Трябва да създадем повече  и да засилим партньорствата за обезпечаване на повече права на девойките посредством обучение, в което да се включва и изцяло полово обучение, посредством даване на благоприятни условия за придобиване на умения, и посредством сливане и подкрепяне на общностите да прекратят тази надълбоко вкоренена процедура ", сподели шефът на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за района на Азия и Тихия океан Бьорн Андерсън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР